• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ürdün'den şok eden İran iddiası

Yeniakit Publisher
2022-05-18 09:51:00 -
Ürdün'den şok eden İran iddiası

Ürdün güvenlik yetkilileri, Esed rejimi ile İranlı yetkililerin uyuşturucu kaçakçılığı konusunda işbirliği yaptığını duyurdu.

Ürdün güvenlik yetkilileri, Esed rejimi güçlerini Suriye'den Ürdün'e uyuşturucu kaçırmaya çalışan organize suç çeteleriyle iş birliği yapmakla suçladı.

Middle East Eye'ın el-Ghad gazetesine dayandırdığı habere göre, Ürdün Sınır Güvenliği Müdürlüğü Yöneticisi Tuğgeneral Ahmed Haşim Halifat, "Suriye ordusuna bağlı güçler, uyuşturucu kaçakçıları ve organize çeteler ile iş birliği yapıyor." dedi.

Halifat'a göre uyuşturucu kaçakçıları ve organize çeteler, Esed rejimine bağlı birliklerin yanı sıra Suriye'nin güneyine konuşlanan Hizbullah ve İran'a bağlı Şii milislerce de destekleniyor.

Halifat, Suriye'den Ürdün'e gerçekleşen uyuşturucu kaçakçılığının önüne geçilmesi konusunda Ürdün'ün kuzey ve doğu sınırlarına insansız silahlı hava araçlarını kullanmayı planladıklarını belirtti.

Öte yandan Halifat, organize çetelerin Ürdün'e uyuşturucu kaçırmak için kullandığı insansız hava araçlarının tespit edilmesi amaçlı radarların da bölgede kullanılacağına dikkat çekti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bölgede son dönemde kaçakçılık olaylarına paralel olarak yer yer çatışmalar da yaşanıyordu.

Kaynak: Mepa News

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Zarifbey

Siz ürdünün münafık rejimi,terörist amerika ve terörist israil ile uyuşurucu dahil hertürlü pisliği yapıyorsunuz sonra gelip iftiralar atıyorsunuz.

Cihat

ALLAH IN laneti yalancıların ve fitnecilerin üzerine olsun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23