• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ümmet Filistin için İstanbul’da toplandı

Yeniakit Publisher
2018-03-24 15:31:00 -
Ümmet Filistin için İstanbul’da toplandı

Uluslararası Gazze İmar Heyeti, 45 ülkeden 200 temsilcinin katılımıyla İstanbul’da toplandı. Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Artık Selahaddin Eyyubi beklemek vakti değil, Selahaddin olma vaktidir.” diye konuştu.

 yeniakit.com.tr 

İslam Ümmeti, Filistin için 9. Toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi. 45 ülkeden 200 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, Filistin davasında kararlılık vurgusu yapıldı. 2017 yılı itibariyle Filistin’e yapılan yatırımlar konusunda bilgi verildi. Eğitim, sağlık, altyapı ve imar konusunda 36 milyon dolara yakın bir bütçe ile Filistin’in yeniden inşası için çalışıldığı ifade edildi. Toplantıda konuşan Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Ülkelerimizin her birinin kendi içlerinde kendi problemleri olsa da Filistin ümmetin ortak meselesi ve davasıdır” dedi.

İŞGALE SON VERMEK MÜSLÜMANLARIN GÖREVİDİR

Turan, Filistin davasına sahip çıkmak için 45 ülkeden 200 kişinin İstanbul'a gelmesinin çok önemli olduğunu dile getirerek, "Ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyum. Sizleri ülkemizde ve medeniyetlere başkentlik etmiş İstanbul'da ağırlamaktan mutluyuz. Kendi evinize hoş geldiniz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını size iletmek isterim. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. İman varsa imkan da var. İmar da vardır. Kudüs aşktır. İnsanlığın gönlünün nuru ve sürurudur. Kudüs yeryüzünün arşa en yakın noktasıdır. İslam'ın ikinci durağı, miracın ilk basamağıdır. Bu cümleler Cumhurbaşkanımız Kudüs'le ilgili söylediği cümlelerden sadece birkaçıdır." diye konuştu.

SELAHADDİN OLMA VAKTİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Turan, geçen yılın sonunda 22 vekilin Filistin'e resmi bir ziyarette bulunduğunu belirterek “Cumhurbaşkanımız heyete Türkiye'nin Filistin ve Kudüs'ün yanında dimdik durduğunu ve bu çizgisini her zaman devam ettireceğini söyledi. Buna şahit olan bir olarak şunu ifade etmek istiyorum ki Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları olarak bedeli ne olursa olsun Filistin davasına elimizden geldiği kadar destek vereceğiz. Geçen hafta Latin Amerika ülkelerine bir dizi ziyarette bulunduk. O ülkelerde ilk Filistinli kardeşlerimizi ziyaret ettim. Vatanlarından uzak olsalar da Filistin davasına bağlılıklarını ve mücadelelerinin devam ettiğini gördüm. Ülkelerimizin her birinin kendi içlerinde kendi problemleri olsa da Filistin ümmetin ortak meselesi ve davasıdır. Bu konuda inanıyorsak üstünüzdür. Hep birlikte davranır ve üzerimize düşen yaparsak Filistin işgalden kurtulacaktır. Artık Selahaddin bekleme değil Selahaddin olma vaktidir” diye konuştu.

ÖZGÜR BİR FİLİSTİN İÇİN MESULİYET ALMALIYIZ

Eski Ürdün Başbakanı ve Uluslararası Gazze İmar Heyeti Başkanı Tahir Mısri ise “Filistin’in birçok hayalini gerçekleştirmek için Gazze’deki kardeşlerimize yardımcı olmak amacıyla bütün müesseselerin aktif olarak çalışması adına toplanıyoruz. Filistin’e güneş olmamız, yeni projeler geliştirmek zorundayız. Bütün imkânlarımızı Filistin halkına seferber ettik. Siyonizme karşı her zaman Filistin halkının yanında olmalıyız. Her ne kadar Kudüs, Siyonizmin başkenti olarak ilan edilmiş olsa da bu asla kabul edilmeyecektir. Gazze’de büyük sıkıntılar çekilmektedir ama Filistin halkının vakur duruşu asla değişmemektedir. Herkes mesuliyetinin bilincinde olup özgür bir ümmet için Filistin halkının yanında olmak zorundadır” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23