• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ülkede kan donduran manzara! Cesetleri çöp poşetlerine koyuyorlar

Yeniakit Publisher
2020-06-25 14:05:00 -
Ülkede kan donduran manzara! Cesetleri çöp poşetlerine koyuyorlar

Koronavirüsün yeni merkez üssü haline gelen Brezilya'dan gelen son görüntüler kan dondurdu. 50 binin üzeirnde kişinin hayatını kaybettiği Brezilya'da morglarda yer kalmadığı için cesetler boş odalarda depolanıyor.

Koronavirüs nedeniyle 50 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği Brezilya'da bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Ülkede morg kapasitelerinin dolması nedeniyle sıkıntıların yaşandığı Brezilya'da kapasite artmasına rağmen sıkıntılar sürüyor. Brezilya'da hastanesindeki acil servis personelinin attığı görüntüler ise görenleri ürküttü.

Cesetler çöp torbalarında

Tıbbi malzeme yokluğu çeken Brezilya hastanelerinde, cesetler hastaların yanı başında çöp torbalarına konuluyor. Morgların tıka basa dolu olması sebebiyle hastane dışında ceset konulan konteynırlar toplu mezar haline geldi.

Devlet başkanı salgını ciddiye almıyor

Brezilya devlet başkanı Jair Bolsonaro ise salgını ciddiye almamakla suçlanıyor. Bolsonaro önce resmi koronavirüs rakamlarının her gün açıklanmasını yasaklamıştı ve bu karar mahkeme kararıyla bozulmuştu. Daha sonra bir federal hakim, Bolsonaro'ya toplum içinde maske takmasını zorunlu kılan mahkeme emri verdi.

Konteynırlar toplu mezar oldu

Brezilya hastanelerinde koronavirüsten hayatını kaybeden kişilerin çöp torbalarında muhafaza edildiği görülürken, cesetler toplu halde hastane dışında konteynırlarda saklanmaya başlandı. Vakaların yükselmesiyle sağlık çalışanlarının gece gündüz çalışması sebebiyle, yerlerde uyudukları görüldü. Ülke çapında 118 hemşire koronavirüsten hayatını kaybetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23