• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ukrayna’dan Rusya üslerine İHA saldırısı: 40 uçak yok edildi!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Ukrayna’dan Rusya üslerine İHA saldırısı: 40 uçak yok edildi!

Dünya, Rusya topraklarında iki köprünün çökmesine neden olan patlamaları konuşurken Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) cephe hattının binlerce kilometre gerisindeki Rus üslerine İHA saldırısı düzenledi. Operasyonda 40'tan fazla uçağın yok edildiği iddia edildi.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Rusya'nın hava üslerine insansız hava araçları (İHA) ile kapsamlı bir saldırı düzenlediklerini açıkladı.

Reuters'a konuşan bir SBU yetkilisi saldırıda, aralarında Rus Tu-95 ve Tu-22 bombardıman uçaklarının da olduğu 40'tan fazla düşman hava aracının hedef alındığını söyledi. Güvenlik kaynağı SBU'nun "düşmana ait bombardıman uçaklarını cephe hattının çok gerisinde yok etmek için kapsamlı bir operasyon başlattığını" söyledi.

Uzun menzilli füze ateşleme kapasitesine sahip Tu-95 ve Tu-22'ler Ukrayna kentlerine yönelik saldırılarda kullanılıyordu.

Rusya'nın Murmansk bölgesinin valise de İHA saldırısını teyit etti. Rusya'nın kuzeyinde, Finlandiya sınırına yakın Murmansk'ta Olenya askerî hava üssü bulunuyor.

Ukrayna merkezli İngilizce yayın yapan haber siteleri, Irkutsk'taki Belaya hava üssünün de hedef alınan yerler arasında olduğunu öne sürdü. Üs, Rusya'nın orta kesimlerinde, Moğalistan sınırına yakın bir bölgede yer alıyor.

SBU'nun saldırısı, Rusya topraklarında iki köprünün çökmesine neden olan patlamaların ardından geldi. Rus yetkililer iki yolcu treninin raydan çıktığı ve en az yedi kişinin öldüğü olayları "terör eylemi" olarak nitelendirdi. Dün de Rus işgali altındaki Ukrayna topraklarından Kırım'a yakıt taşıyan bir Rus askeri treninde patlama yaşanmıştı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ahmet yüksel

YAHUDİ zelenski UKRAYNAYI AMERİKAYA SATTI ....kendi heasbına yatacak paralar için biraz daha amerikadan dron alıp aptal avrupalıalrı dolandırıyor...bu arada gerçekten almanlar tam dunkoff muş.AMERİKA UKRAYNANIN NADİR ELEMENT SAHASINI ALDI ALMANYAYA ZELENSKİNİN DONU... RUSYA 40 değil 400 uçak yapar ama ukrayna yoka artık..yarısı amerikanın yarısı rusyanın AYILAR BALI BÖLÜŞECEK UKRAYNALILAR AVRUPANIN SEFİL İŞCİLERİ...AVRUPANIN PAYINA DA BU DÜŞTÜ.ALMANYAYA BU DUNKOFFLUĞU HEP YAPIYOR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23