• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'yle savaş açıklaması: Sonumuz olur

Yeniakit Publisher
2020-06-26 09:17:00 -
Türkiye'yle savaş açıklaması: Sonumuz olur

GKRY lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs konusunda askeri çözüm arayışına girilmesine ilişkin “Türkiye'yle girilecek bir savaş, tam anlamıyla bizim sonumuz olur. Bu istediğim bir şey değil.” dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümü noktasında diplomasi kanallarının terk edilip askeri bir çözüm aranması ihtimaliyle ilgili konuştu.

Aksam.com.tr’nin Yunanistan merkezli yayın yapan ProNews’ten aktardığı habere göre, Anastasiadis, “Türkiye’yle girilecek bir savaşın Kıbrıs Helenizminin sonunu getireceğini” söyledi.

Bu sözlerinin arkasında karamsarlık değil, tam aksine gerçekçilik yattığının altını çizen Anastasiadis, “Silahlarınızı seçerken, gerçeklikleri göz önünde bulundurmalısınız.” diye konuştu.

AB temsilcisinden Türkiye karşıtı sözler

Söz konusu açıklama, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles’in GKRY ziyareti sırasında yapıldı.

Josep Borrell, GKRY Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Türkiye karşıtı ifadeler kullandı:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Bölgedeki istikrarı artırmanın ve yükselen tansiyonu düşürmenin yollarını aradık. Türkiye tarafından ortaya koyulan ekonomik münhasır bölgenin sınırları, iyi niyet de barındırmalıdır. Öte yandan, Türkiye’nin mevcut sondaj faaliyetleri durdurulmalıdır.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Serhat

Nihayet akılları başlarına geldi. Oğluum bundan sonra bizim izin verdiğimiz kadar nefes alacaksınız. O yüzden akıllı olun ve ona buna güvenip efelik taslamayın. Sizin için bundan sonra en iyi strateji akıllı olup bizimle işbirliği yapmaktır

turgut

AFERİN ZEKİ ADAMMIŞ, SONUNUN GELECEĞİNİ BİLİYOR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23