• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye ve Rusya'dan ortak adım! Birlikte üretecekler

Yeniakit Publisher
2021-06-28 15:11:00 - 2021-06-28 15:11:54
Türkiye ve Rusya'dan ortak adım! Birlikte üretecekler

Otomotiv ve savunma sanayi alanında faaliyet yürüten Koluman Otomotiv Endüstri AŞ, Tataristan'da semi treyler üretimi için Rus kamyon üreticisi Kamaz PTC şirketler grubuyla iş birliği protokolü imzaladı.

Koluman Otomotiv Endüstri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, yaptığı yazılı açıklamada, iş birliği kapsamında Kamaz PTC İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Kogogin ile protokol imzaladıklarını bildirdi.

Protokolle yüzde 50 ortaklıkla Rusya'da kurulacak bir şirketle gelecek yıl ocak ayından itibaren semi treyler seri üretimine başlamayı planladıklarını aktaran Saltık, 2025'e kadar Rusya'da yıllık 7 bin 500 treyler üretimi sayısına ulaşma konusunda mutabakat sağladıklarını belirtti.

Rus pazarında faaliyet göstermek amacıyla 2015'te Tataristan'ın Yarçallı şehrinde şirket kurduklarını hatırlatan Saltık, şirketin Tataristan ve Moskova tesislerinde treyler üretiminin yanı sıra havaalanı hizmet araçları, çöp toplama, yol süpürme üstyapıları ve beton pompalarının Rusya üretimi kamyonlara montajını yaptığını ifade etti.

Rusya'da 10 milyon avroyu aşan bir yatırım yapmalarının buradaki 6 yıllık tecrübelerinin ve pazardaki başarılarının bir sonucu olduğunu dile getiren Saltık, yeni iş birliğinin de Çukurova bölgesi ekonomisine her bakımdan önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23