• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye, Kudüs için ayakta

Yeniakit Publisher
2020-02-08 09:48:00 -
Türkiye, Kudüs için ayakta

Büyük şeytan ABD’nin sözde Ortadoğu Barış Planı’na tepkiler katlanarak sürüyor... Cumadan sonra Türkiye’nin her yanında protesto gösterileri yapılırken, yarın da İstanbul, Sakarya ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok yerde “Küdüs ve Filistin’e destek mitingleri” düzenlenecek. Parti ve STK’ların desteklediği mitinglerde İsrail’e lanet yağacak.

ABD Başkanı Donald Trump’ın sözde Ortadoğu Barış Planı’na tepkiler devam ediyor. Dün cumadan sonra Türkiye’nin dört bir yanında protesto gösterilere düzenlenirken, yarın ise Filistin’e destek için başta İstanbul, Sakarya ve Diyarbakır olmak üzere yurdun birçok yerinde “Büyük Kudüs Mitingleri” düzenlenecek...

İstanbul’da “Büyük Kudüs Mitingi”

Saadet Partisi, 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle yarın düzenlenecek “Büyük Kudüs Mitingi”ne katılım için toplumun her kesimine çağrıda bulundu. Mitinge ilişkin bilgi veren SP İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, “Kudüs Fatihleri” olarak tanımladığı Hz. Ömer’i, Selahattin Eyyubi’yi, Yavuz Sultan Selim’i ve Mescid-i Aksa muhafızı Iğdırlı Hasan Onbaşı’yı rahmetle andığını söyledi. “Yüzyılın Anlaşması” adını verdikleri bir “sözde barış planı”nın açıklandığını hatırlatan Sevim, reddettikleri bu planın Kudüs’ü, Filistinlilerden başkasına verme anlamına geldiğini dile getirdi. Bu coğrafyada yaşayanların bir araya gelmesinin önemine işaret eden Sevim, şunları dile getirdi: “Biz bu mitingle bu gayeye hizmet etmek istiyoruz. Ülkemizdeki herkesi, yüreği Mescid-i Aksa, Kudüs, bağımsız Filistin sevdasıyla yanan herkesi bir araya getirmek, birleştirmek istiyoruz. Gazze’de, Batı Yaka’da direnen yiğitlerin yüreğine ferahlık olmak istiyoruz. Kudüslü, Ramallahlı Filistinlilerin haykıran sesi olmak istiyoruz. Tüm mazlumların kalbine umut olmak istiyoruz.

Sadece Türk ve Filistin bayrakları

Kudüs ve Filistin ile dayanışma adına başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm siyasi parti genel başkanlarının mitinge davet edildiğini belirten Sevim, “Bunun için, hangi partiden, hangi düşünceden, hangi STK’dan, hangi gruptan olursa olsun herkesi, istisnasız herkesi Pazar günü saat 14.00’te Yenikapı Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz Büyük Kudüs Mitingi’ne katılmaya davet ediyorum” dedi. Abdullah Sevim, ayrıca siyasi partilerin İstanbul il başkanlarına üyelerine gönderilmek üzere davet mektubu ilettiklerini ifade ederek, mitingde sadece Türk ve Filistin bayraklarının kullanılacağını kaydetti.

Sakarya’da “Seninleyiz Kudüs”

Yeniden Refah Partisi de Sakarya Kent Meydanı’nda Filistin ve Kudüs’e destek için “Seninleyiz Kudüs” mitingi düzenleyecek. Akit’e konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, mitinge ilişkin şu çağrıda bulundu: “Tüm dünyaya haykırmak için, Milli Görüş lideri merhum Erbakan Hocamızın ‘Amerika İsrail’i bu kadar seviyorsa, kendi eyaletlerinden bir tanesini İsrail’e versin’ sözünü tüm dünyaya bir defa daha haykırmak için, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın sahipsiz olmadığını göstermek için, 9 Şubat Pazar günü, saat 14’de, Sakarya Kent Meydanı’nda ‘Seninleyiz Kudüs’ mitingimizi on binlerin katılımıyla gerçekleştireceğiz inşallah! Tüm teşkilatlarımızı, tüm milletimizi 9 Şubat’ta, Sakarya Kent Meydanı’na bekliyoruz.

Diyarbakır’da “Kudüs Bizimdir”

Diyarbakır’da da Trump’ın sözde Orta Doğu barış planını protesto etmek, Filistin’e sahip çıkmak ve İsrail’i telin etmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından yarın “Kudüs Bizimdir” temalı miting düzenlenecek. Miting tertip komitesi başkanı Hüsamettin Bönül, sözde barış planının yüzyılın ihaneti olduğunu belirterek, buna karşı bütün dünyadan tepkiler geldiğini ifade etti. “Bugün İsrail’e lanet, Filistin’e sahip çıkma günüdür” diyen Bönül, ihanete karşı gelmek, duyarlı bir halk olarak Filistin’e sahip çıkmak ve İsrail’i telin etmek amacıyla Diyarbakır’da miting düzenlemeye karar verdiklerini dile getirdi. Yarın harkesi İstasyon Meydanı’nda beklediklerini dile getiren Bönül, “İnşallah bu mitinge her etkinliğimize olduğu gibi duyarlı halkımızın büyük bir teveccüh göstereceğini, gerek birey gerekse Müslüman olarak duyarlılık gösterip oraya geleceğine inanıyoruz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

muaviye

filistine destek diye miting yapan sp ilk önce pkk chp ip e verdiği desteklerden vazgeçsin sonra o chp pkk artığı vekillerine bir ayar versin verebiliyorsa

Ayşe

Seçim yaklaşıyor. Erdoğan'a sordunuzmu? Sonra Yahudi parasına satılırsınız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23