• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Terörü taşeron olarak kullananlar asla başarılı olamayacak'

Yeniakit Publisher
2018-04-02 15:15:00 -
'Terörü taşeron olarak kullananlar asla başarılı olamayacak'

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Özellikle terör  marifetiyle, terörü taşeron olarak kullanmak suretiyle ülkemizi tekrardan kendi  içine kapanan, etrafında ne olup bittiğini görmesine mani olacak bir duruma sevk  etmek isteyenler asla başarılı olamayacak." dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılış  töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'da 100'ün üzerinde okul inşaatı bulunduğunu,  bu durumun bile Türkiye'nin geldiği noktayı göstermesi bakımından çok önemli  olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bölgesinde göz kamaştıran bir ülke olduğunu dile getiren  Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Onun içindir ki Türkiye'nin başına örülmek istenen tuzaklar ve  birtakım oyunlar Türkiye'nin bu büyümesini, gelişmesini engellemek, ona ket  vurmak açısından girişilen tuzaklar ve oyunlardır. Ama milletimiz artık bunların  hepsini çok net bir şekilde gördü, anladı ve bunlara da asla fırsat vermeyecek.  Özellikle terör marifetiyle, terörü taşeron olarak kullanmak suretiyle ülkemizi  tekrardan kendi içine kapanan, etrafında ne olup bittiğini görmesine mani olacak  bir duruma sevk etmek isteyenler asla başarılı olamayacak. Biz hem bölgesinde  yıldızı parlayan bir ülke olmaya, hem de küresel anlamda söz sahibi, rol sahibi,  düşünceleri fikirleri etkili olan bir ülke olacak."

''AVRUPA, DÜNYA ÜLKELERİNE BAKIN LİDER YOK"

Çavuşoğlu, diğer ülkelerin bazı zenginliklere sahip olduğunu işaret  ederek, şöyle devam etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Diğer ülkelerin çok şeyi olabilir. Yeraltı zenginlikleri, yerüstü  zenginlikleri olabilir. Teknolojik altyapılarını tamamen tahkim etmiş olabilirler  ama diğer ülkelerin özellikle eksikliğini hissettikleri, günden güne de muhtaç  oldukları bir konu var ki biz ona sahibiz. O da liderlik. Bugün Avrupa ülkelerine  bakın, dünya ülkelerine bakın, lider yok. Sadece Türkiye'de lider vardır. O da  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Lider var ki milletinin çizdiği  istikamette yol yürüyen. Lider var sadece ve sadece Türkiye'nin insanlık adına  değerlerini yükseltmek için ahdetmiş ve milletinin kendi etrafında  kenetlenmesiyle gecesini gündüzüne katarak korku nedir bilmeden ülkesi için  gelecek nesiller için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu önemli bir kazanım, bunun  kıymetini bilmek durumundayız. Onun için bundan sonraki süreçte gençlerimize daha  fazla önem atfetmek ve onların önünü açmakla mükellefiz."

"MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE DONANMIŞ GENÇLİĞİ OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ"

Bugün Türkiye'deki yaş ortalamasının 30 olduğunu belirten Çavuşoğlu,  "Ama bugün Avrupa'nın yaş ortalaması 50 ve doğum oranları çok düşük. Gittikçe  yaşlanan bir kıtadan bahsediyoruz. Yanı sıra Türkiye oldukça dinamik ve gelecek  vaat eden bir ülke. Bunun kıymetini bilmek, bu potansiyeli iyi değerlendirmek  zorundayız. Onun için de gençlerimizi, özellikle günün şartlarına uygun bilgi ve  donanımla mücehhez hale getirerek ama sadece bilgi ve teknolojiyle onları  mücehhez hale getirmek yetmez aynı zamanda milli ve manevi değerlerle donanmış  çok güçlü bir gençliği oluşturmak zorundayız. İşte bu okullar bu gençliği  oluşturmak için yola çıkan okullardır." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Türkiye'deki sınıf ortalamalarının 60'tan 25-30'a düştüğünü  vurgulayarak, "Bundan sonraki süreçte inşallah kardeşlerimizin bilgi ve  birikimlerini marifetle birleştirerek maneviyat ikliminde onları buluşturarak  daha güçlü bir toplumu tesis etmek zorundayız. Onun için çok çalışıyoruz. Bugün  sadece Bursa'da 15 öğrenciye bir öğretmen düşüyor. Eskiden bu sayılar çok  yukarıdaydı. 2002 yılında 16 bin 800 civarında öğretmenimiz vardı. Şimdi 36 bin  öğretmenimiz var. Nereden nereye geldik. Dolayısıyla Türkiye güçleniyor ve  büyüyor." dedi.

"GENÇLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye güçlenirken gelecek nesillerin de güçlü bir toplumsal  altyapıyı tesis etmesi için bu eğitim seferberliğinin devam etmesi gerektiğini  anlatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Çünkü biz biliyoruz ki gelecek gençlerin elindedir. Ülke, bize  gençlerin bir emanetidir. Onun için gençleri önemsiyoruz. Partimiz, liderimiz  Sayın Cumhurbaşkanımız gençlere verdiği önemi her vesileyle dile getirmeye  çalışıyor. Özellikle siyasal katılım anlamında 30 yaş olan seçilme yaşını önce  25'e, şimdi de 18'e indirdik. Birileri '18 yaşındaki çocuklarla mı yola  çıkacaksınız?' diyerek hatta Meclis platformunda iki gencecik çocuğu yanlarına  alarak onlarla alay edercesine 'Bunlarla mı ülkeyi yöneteceksiniz?' derken bizim  liderimiz inandı. Çünkü biz biliyoruz ki İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet  sadece 21 yaşındaydı."

Çavuşoğlu, gençlere güvenilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları dile  getirdi:

"Üstat Necip Fazıl'ın da ifade ettiği gibi 'Bütün dehalar gençlik  yıllarında parıldar.' Bütün davalar da gençlerin elinde yürür. Bunu bilmek  zorundayız. Özellikle gençliğimizi, öğrencilerimizi çeşitli harflerle kodlayanlar  vardı. Gezi sürecinde X gençliği, Y gençliği, Z gençliği gibi filan. Gençlerimizi  apolitik addedenler vardı. Ama 15 Temmuz'daki o hain darbe girişimiyle karşı  karşıya kaldığımızda gördük ki gençlerimiz bu ülkenin gerçek sahipleri. Onların  gücü, kuvveti, gözü pekliği gerçekten de bu ülke için çok kıymetli bir  sermayedir. Bugün o genç ki Afrin'e doğru yola çıkarken 'Nereye gidiyorsunuz?'  diye sorana 'Kızıl Elma'ya doğru yol alıyorum.' diyor. Onun için 15 Temmuz'da  mesela Halil İbrahim Yıldırım diye bir kardeşimiz vardı Bayrampaşa'da şehadete  yürüdü, sadece 15 yaşındaydı. 15 yaşında vatan için şehit oldu. Hangi şuur bunu  yapabilir. Gençlerde bu var. Bu nedenle gençlerimizin önünü açmaya devam  edeceğiz."

"PEDALI ÇEVİRMEKTEN İMTİNA ETMEDEN HIZLA DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ"

Okula ismi verilen Mehmet Akif İnan'ın bir dava adamı olduğunu  anımsatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"(Mehmet Akif İnan) Kahramanmaraş'ta yolu kesişen yedi güzel insandan  yedi şairden biriydi. Biz onu 'Kudüs şairi' olarak da biliyoruz. Gençlerimizin de  bu dava insanlarının adını taşıyan okullarda eğitim alması, hem de bu dava  insanlarının davasının bilgisine ulaşmaları çok önemli. Gençliğimizle geleceğin  Türkiye'sini inşa edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi gençlik  önce okuyacak, sonra düşünecek, ondan sonra da uygulayacak. İnşallah bu konudaki  inancımızı sağlam temellere oturtursak geleceğin Türkiye'sinin emin ellerde  olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Şimdi bizim sürecimiz. Bizim milletimizin  yükselişe geçtiği zaman dilimi içindeyiz. Bugünler çok kıymetli. Pedalı  çevirmekten imtina etmeden hızla devam etmek zorundayız. Çünkü o ivmeyi  yakaladık. Bütün badirelere, tuzaklara, girişimlere rağmen biz o ivmeyi  yakaladık. Önümüzde 2019 var. O eşiği de geçtiğimiz zaman Allah'ın izniyle 2023,  2053, 2071 bu gençlerin nesli olarak Türkiye'yi abat edecekler daha yukarıya  taşıyacaklar."

Konuşmaların ardından yapılan duadan sonra kurdele kesilerek okulun  açılışı gerçekleştirildi.

Programa, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'nun yanı sıra Vali İzzettin  Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail  Hakkı Edebali, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, İl Milli Eğitim Müdürü  Sabahattin Dülger de katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23