• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tarçınlı su zayıflatır mı? Tarçınlı su ne işe yarar? Limonlu tarçınlı su nasıl yapılır? Faydaları

Yeniakit Publisher
2022-05-20 23:39:00 - 2022-05-20 23:45:53
Tarçınlı su zayıflatır mı? Tarçınlı su ne işe yarar? Limonlu tarçınlı su nasıl yapılır? Faydaları

Tarçınlı su içmenin metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırdığı çok inanılan bir uygulama. Lezzetli ve faydalı baharatların başında gelen tarçın, özellikle sütlü tatlılara son dokunuş olarak tercih edilen tarçın, bitki çaylarında da sıklıkla kullanılıyor. Peki, tarçınlı su ne işe yarar? Çubuk tarçın suda ne kadar bekletilmeli? Tarçınlı su kilo verdirir mi? İşte, tarçın ve tarçınlı su hakkında tüm detaylar

Tarçınlı su içerek metabolizmanın hızlandığı ve daha hızlı kilo verdiği çok yaygın bir uygulama. Tarçınlı su içerek zayıflamak en popüler diyetlerin başında geliyor. Peki, tarçınlı su gerçekten kilo verdiriyor mu?

TARÇIN NEDİR?

Tarçın defne ailesinde bulunan şifalı bitkiler arasında bilinmektedir. Aynı zamanda tarçın Türkiye ülkesinde çayların içinde, kahve aroması olarak, tatlılarda ve hatta bazı Osmanlı yemeklerinde bile baharat tarzında kullanılmaktadır. Kokusu ve aroması gereği bazı insanlar beğenmekte bazı insanlar ise sevmemektedir. Tarçın eski çağlardan beri sağlık için kullanılmaktadır.

TARÇINLI SU ZAYIFLATIR MI?

Yağların kiloya çevrilmesini engellemektedir. Metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bu da kilo vermeyi kolaylaştırır. İştahı keser yani bastırır. Bu sayede uzun süre tokluk hissi verir. Tatlı krizlerine karşı olumlu yönde etki eder.

TARÇINLI SU NASIL YAPILIR?

Malzemeler;

1 su bardağı su, 1 adet çubuk tarçın veya 1 çay kaşığı toz tarçın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yapılışı; Bir tencerenin içerisine içme suyu ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın. Suyun içerisine toz tarçın veya çubuk tarçın ekleyerek 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Hazırladığınız tarçınlı suyu aç karna tüketebilirsiniz. İsteğe göre karanfil, defne yaprağı veya elma dilimleri ile aroma katabilirsiniz.

TARÇINLI SU

Tarçınlı su 10 gün boyunca günde bir su bardağı olacak şekilde tüketilmelidir. Tarçınlı su kürü en fazla 15 gün boyunca uygulanmalı, daha sonra mutlaka ara verilmelidir. Aksi takdirde vücutta yarardan çok zararları ortaya çıkacaktır. Cerrahi operasyon geçirecek olan kişilerin tarçınlı suyu en az 15 gün önceden bırakması gerekir. Tansiyon hastalarına önerilmemektedir.

TARÇINLI SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

Tarçın bir baharat olarak bilinmektedir. Bu baharatın ana vatanı ise Güney ve Güney Doğu Asya'dır. Cins olarak tarçın yaprak dökmeyen aromatik kokulu ağaç olarak geçmektedir.

Tarçınlı su düzenli tüketildiğinde yağ yakmayı kolaylaştırır.

Vücuttaki insülin direncini arttıran tarçınlı su, diyabet hastalarına da önerilmektedir.

Metabolizmayı hızlandırır.

İştahı bastırır.

Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü dengeler.

Tarçın antibakteriyel özelliği taşır.

Çubuk tarçın suda ne kadar bekletilmeli?

Suyun içerisine toz tarçın veya çubuk tarçın ekleyerek 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Hazırladığınız tarçınlı suyu aç karna tüketebilirsiniz.

ÇUBUK TARÇIN SUYUN İÇİNDE KAÇ GÜN DURMALI?

Bu suyu her susadığınızda içebileceğini gibi sabahleyin aç karna ya da gece uykudan önce büyük bir bardak olarak da içebilirsiniz. Bu yöntem en fazla 2 hafta kullanılmalıdır. 2 haftadan sonra bir süre ara verilmesi önerilmektedir.

BİR ÇUBUK TARÇIN KAÇ KEZ KULLANILMALI?

Kabuk tarçın 1 kereden fazla kullanılmaz diye düşünülebilir ancak 1'den fazla tüketimi mümkündür. 1 adet çubuk tarçının 3 veya 4 kez kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur

TARÇINLI SUYUN ZARARLARI NEDİR?

Uzun süre ve çok tüketilmesi halinde kabızlık meydana gelir.

Yüksek tansiyon ilacının etkilerini arttırabilir. Bu da kan şekerinin düşmesine sebep olur.

Aşırı miktarda tüketilmesi halinde mide ve sindirim problemlerine yol açabilir.

Limonlu tarçınlı su nasıl hazırlanır?

 1 su bardağı suyun içerisine 1 adet çubuk tarçın ve 5 damla limon ekleyin. 3-4 dakika bekledikten sonra tarçını çıkarın ve için. Bu tarifteki malzemeleri ölçülü olark çoğaltarak gün içinde içebileceğiniz miktarda su hazırlayabilirsiniz.

Limonlu tarçınlı su yağ yakar mı?

Sirkeli ve limonlu su ayrı ayrı faydalarının olmalarının yanında gün içinde tarçınlı su içmek vücudun şeker ihtiyacını karşılayarak tatlı krizlerinin önüne geçtiği görülmektedir. Tarçınlı su, vücuttaki ödemin atılmasını sağladığı gibi yağların yakılmasına da yardımcı olmaktadır.

Limonlu tarçınlı su zayıflatır mı?

Limonlu tarçınlı su içme akımı, yaz aylarında yeniden baş göstermeye başladı. Yaz tatiline çıkmadan önce birkaç kilo vermek isteyenler bu yönteme başvuruyor. Peki limonlu tarçınlı su içmek gerçekten kilo vermeye yardımcı oluyor mu?

Tarçın, kan şekerini dengelemesi ile bilinen oldukça sağlıklı bir baharattır. Limon da oldukça yüksek antioksidan özellikleri sahiptir. Bu ikilinin özellikleri bir araya geldiğinde ise zayıflamaya yardımcı olan harika bir karışım ortaya çıkıyor.

TARÇINLI SU İLE ZAYIFLAMA

Limonlu tarçınlı suyu, bir uzman tarafından yazılmış diyet listenizi uygularken yardımcı olarak tüketebilirsiniz. Limonlu tarçınlı su, kan şekerini dengede tuttuğu için gün boyu ani acıkmaların önüne geçiyor. Öte yandan vücutta biriken ödemi atmaya yardımcı olduğu için kilo verme sürecine de katkı sağlıyor.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23