• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tahrikte ısrarlı

Yeniakit Publisher
2013-03-26 21:18:00 - 2013-03-26 21:18:57
Tahrikte ısrarlı

Toplumun önemli bir kesiminin desteğiyle yürütülen çözüm sürecine karşı çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki sloganla ilgili sözlerinde geri adım atmadı. Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren Bahçeli, Bursa mitinginde “Vur de v

EROL METİN/ANKARA - Ülkenin parçalanmaya doğru gittiğini savunan Bahçeli, “Bugün de bu sözümün sonuna kadar arkasındayım. Asla dilemeyiz ama, hükümetin teslim olduğu, teröristlerin hakimiyet kurduğu, Türk milletinin bölündüğü, son yurdumuzun parçalandığı bir ortamda bizim duyarsız, tepkisiz kalacağımız mı zannedilmektedir? Herkes bilsin ki, yeri ve zamanı geldiğinde ne yapacağımız ve neyi göze alacağımız mutlaka görülecek, tümüyle de anlaşılacaktır. MHP geçilmeden hain niyetler amacına ulaşamayacaktır” dedi.
Diyarbakır’daki nevruz kutlamalarında meydanda Türk bayrağı bulunmamasını eleştiren Bahçeli, “Diyarbakır’da inen Türk bayrağı çok şükür Bursa’da yükselmiş; haine, bölücüye, müzakereciye, eyyamcıya, etnikçi soytarılara şamar gibi çarpmıştır” ifadelerini kullandı.
BAHÇELİ’YE GÖRE İSRAİL’İN ÖZRÜ BAŞARI DEĞİL
Devlet Bahçeli, İsrail’in Mavi Marmara katliamından dolayı Türkiye’den özür dilemesini ise hükümetin başarısı olarak değil, bir geri adım atma şeklinde değerlendirdi. Bahçeli şunları söyledi: “AKP hükümeti bölgesel projeler kapsamında İsrail’e yanaştırılmış, BOP’un hedeflerine, küresel planların emellerine kanalize edilmiştir. Başbakan Erdoğan, Avusturya’da Siyonizm’e yönelik kullandığı sözlerini bu şekilde tamir etmiş ve beklendiği gibi ABD’nin tepkilerini de frenlemiştir. Obama’nın Ortadoğu seyahati sırasında gerçekleşen bu özür meselesi tesadüf görülmemeli, İsrail’in bir tavizi olarak değerlendirilmemelidir. Hedef Suriye’dir, hedef İran’dır ve hedef İsrail’in güvenliğini sağlama alarak, Kürdistan’ın kurulmasına yol ve alan açmaktır...”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23