Bir Ambulans Bin Yaşam projesi kapsamında Suriye'ye gönderilmek üzere temin edilen 25 adet ambulans Bulgaristan sınır kapısına ulaştı.
Suriye’de Esed rejimi, Rusya ve İran'ın katliamları çocuk, yaşlı, sivil gözetmeksizin yaklaşık 5 yıldır aralıksız devam ediyor. Binlerce yaralı hastaneye ulaşamadan hayata veda ediyor. Yerleşim bölgeleriyle birlikte hastaneler ve sivil ambulanslar da hedef alınıyor. Bu nedenle hasta ve yaralılar sağlık merkezlerine el arabalarıyla ya da kamyon kasalarıyla taşınmak zorunda kalıyor. Bu hastalar da çoğu zaman hastaneye ulaştırılamadan kan kaybıdan hayatını kaybediyor.
.jpg)
Bu durumu göz önünde bulunduran Biz Ümmetiz Platformu'da Suriye Geçici Hukümeti ile görüşerek, yaralıların zamanında hastanelere ulaştırılabilmesi ve acil tıbbi müdahale için donanımlı ambulanslar göndererek bu sorunu bir nebze olsun çözmeyi ve Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmak için 28 Aralık 2015 tarihinde "Bir Ambulans Bin Yaşam" adlı bir kampanya başlattı.
Genç Öncü Haber sitesinin görüştüğü Biz Ümmetiz Platformu koordinatörlerinden Ahmed Hassan kampanya hakkında şunları söyledi:
"Kampanyanın amacı, Biz Ümmetiz Platformu ve harici 30 derneğin ortak projesi olarak Avrupa'dan ambulanslar satın alıp Suriye’de her gün hedef gözetmeksizin atılan bombalar sonucu yaralanan halka hizmet için göndermek. Proje kapsamında 100 adet amblunsın Suriye'ye teslim edilmesi amaçlanıyor.
Projeye destek veren kurumların sağladığı finanslar ile Avrasya Vakfı'nın öncülüğünde kampanyanın ilk etabında 25 adet ambulans Bulgaristan sınır kapısına ulaştı. Ambulanslar konvoy haline Suriye Geçici Hukümeti Sağlık Bakanlığı aracılığıyla Suriye'ye teslim edilecek."
Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı, kampanyanın devam ettiğini ve hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini bildirdiler. Kampanya hakkında detaylı bilgiye www.birambulansbinyasam.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Kampanyaya destek olmak için:
Kampanyaya destek veren kurumlar:

.jpg)

