• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Soysuz ve Yahudi karşıtı domuz' diyen Putin’e sert cevap!

Yeniakit Publisher
2019-12-29 20:56:00 -
'Soysuz ve Yahudi karşıtı domuz' diyen Putin’e sert cevap!

Geçtiğimiz günlerde Rusya Savunma Bakanlığı'nın yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1938 yılında Polonya'nın Almanya Büyükelçisi Jozef Lipski'in Hitler'in heykelini dikmeyi önerdiğini belirterek Lipskiy'e, 'Soysuz ve Yahudi karşıtı domuz' şeklinde hakaret etmişti. Bunun üzerine Varşova'nın Cuma günü Rusya Büyükelçisi Sergey Andreyev'i Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak sert ve diplomatik bir cevap verdiği belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Salı günü yaptığı açıklamada 1934'ten 1939'a kadar Polonya'nın Nazi Almanyası Büyükelçisi olarak görev yapan Jozef Lipski'nin 1938'de Adolf Hitler'in Yahudileri Afrika'ya gönderme planını desteklediğini ve Hitler'in heykelini dikmeyi önerdiğini belirtti.

2. Dünya Savaşı'na ait belgeler hakkında konuşan Putin, Lipski'nin Hitler'e verdiği destekle ilgili, 'Soysuz, Yahudi karşıtı domuz. Yahudi karşıtlığı konusunda Hitler'le tam bir dayanışma içindeydi’ demişti.

Jozef'in bu söylemine tepki gösteren Putin'in, 'Soysuz ve Yahudi karşıtı bir domuz' şeklinde hakareti, Polonya'yı kızdırdı. Dışişlerine çağrılan Sergey Andreyev'e 'sert ama diplomatik' bir dille cevap verildiği belirtildi.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Andreyev, 'Başkanın (Putin'in) açıklamaları Rusya'nın resmi pozisyonudur. Kimse bize ders vermeye kalkmasın.' dedi.

Polonya Rusya'yı suçladı, Putin çıldırdı

Avrupa Parlamentosu Nazi ve Kominist Sovyetleri bir tutarak, 2. Dünya Savaşı'nın iki ülke yüzünden çıktığını, Sovyetler ile Nazi Almanyası arasında imzalanan "çatışmasızlık anlaşması"nın bir sonucu olarak Adolf Hitler'in Polonya'yı işgaline itiraz edilmediği, hatta Polonya'yı Almanya'yla paylaştığı konusunda suçlamalarda bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rus ise bunu tamamen tarihin tahrifatı olarak reddediyor. Ayrıca Almanya'ya savaş ilan eden İngiliz ve Fransız müttefiklerinin beyanları da hatırlatılıyor.

Rusya'ya göre Lipski, savaşlarda Polonya'nın Alman yanlısı ve Sovyet karşıtı dış politikasında kilit bir rol oynadı. Savaştan sonra ABD'ye taşındı ve 1958'deki ölümüne kadar tanınmış olan 'Sürgündeki Polonya Hükümeti'ni temsil etti.

Putin Lipski'nin Yahudi karşıtuı söylemlerinin Batı'daki kayıtlarda da olduğunu belirtiyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cem KAYA

Sanki Ruslarin elleri ayaklari temiz,sanki kendileri kiyim yapmamislarda ve bence matamatiksel olarak Rus tarihinde domuz sayisi daha fazladir

Putsavar

Sizin arda kalır yanınız yok stalinin domuzcukları. Kafir ve alkolik.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23