Gezi Parkı provokasyonundaki sol tezgahı netleşiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet mitinglerine dönüşen Gezi Parkı eylemlerine destek vermediklerini öne süredursun, suç olmasına rağmen başta CHP olmak üzere bazı sol parti belediyelerin
HABER MERKEZİ
Gezi Parkı provokasyonundaki CHP tezgahı netleşiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet mitinglerine dönüşen Gezi Parkı eylemlerine destek vermediklerini öne süredursun, suç olmasına rağmen CHP’li belediyelerin gizli gizli yardım götürdüğü ortaya çıktı. Gezi Parkı’ndaki eylemlere sol partilerin arka çıkarak lojistik destek sağladığı, bizzat Şişli Belediyesi’nin ağzıyla tescillendi. Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü, “Dikkat çekmesin diye gizli yardım ediyoruz. Şişli Belediyesi logosunu silip öyle gönderiyoruz” dedi.
GENÇER: BİZİM YAPMAMIZ
YASAK AMA GİZLİCE YAPIYORUZ
Günlerdir, Taksim Meydanı’nı işgal eden, otobüsleri yağmalayan ve onlarca işyeri ile otomobillere zarar veren eylemcilerin CHP tarafından desteklendiği bizzat Şişli Belediyesi tarafından kabul edildi. Belediyenin Özel Kalemi Nuray Gençer, Gezi Parkı’nda bulunan seyyar tuvaletleri kendilerinin gönderdiklerini kabul ederek, Taksim’in kendi bölgeleri içerisine yer almadığından bu yardımları isimsiz ve gizli yaptıklarını itiraf etti.
Şişli Belediyesi Özel Kalem Nuray Gençer, “Taksim bizim bölgemiz olmadığı için biz bu yardımları isimsiz ve gizli yapıyoruz açıkçası” dedi. Bölgenin, Beyoğlu ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olduğunu ifade eden Gençer, “Bizim koymamız yasak. Biz buraya tuvalet getirip koyduğumuz zaman ‘Siz buranın üzerinden siyaset yapıyorsunuz’ diyorlar” diye konuştu. Gençer, “Biz de bunun için bu yardımları isimsiz ve gizli yapıyoruz. İlgili birimlere aktarayım eğer yapabilecekleri bir şey var ise 2 seyyar tuvalet daha gönderelim” dedi.
CHP’Lİ BELEDİYELERDEN
EYLEMCİLERE DESTEK YAĞIYOR
CHP’li belediyeler, Taksim Gezi Parkı eylemlerinin başlamasının ardından iktidara karşı tam bir seferberlik provası yaptılar. CHP’li Şişli, Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy Belediyeleri Kılıçdaroğlu’nun bütün inkârlarına rağmen eylemcilere lojistik destek sağlamaya devam ediyor. Taksim’deki eylem alanında, Kadıköy Belediyesi’ne bağlı ambulanslar göze çarparken, Şişli Belediyesi de gizlice Taksim’de götürdükleri seyyar tuvaletler ile eylemcilerin arkasında yer alıyor. Daha önce esnafın yoğun olarak bulunduğu bir sokağı esnafın itirazlarına rağmen “Barlar Sokağı” yapma kararı alan CHP’li Bakırköy Belediyesi ise Gezi Parkı eylemlerini destekleyen kimselere Özgürlük Meydanı’nda bir tente kurarak eylemcilere destek veriyor. Her gün bu tente altında bir araya gelen eylemciler, iktidar aleyhine sloganlar atıp Başbakan Erdoğan’ın istifasını istiyorlar.
TAKSİM’DE CHP’NİN
BAYRAĞI YOK AMA DESTEĞİ VAR
Kılıçdaroğu’nun “Orada yapılan eylem Cumhuriyet Halk Partisi’nin eylemi değildir. Yapılan miting de CHP’nin mitingi değildir. Herkes Taksim’e gitti. Biz bayraklarımızı da oraya götürmedik dikkat ederseniz. Çünkü eylem halkın eylemi, bir partinin eylemi değil” sözlerinin ardından CHP belediyelerin eylemcilerine lojistik destek sağlamasının ortaya çıkması Kılıçdaroğlu’nun maskesini düşürdü. AK Parti hükümetinin, bütün halk nezdinde tepki ile karşılandığını aşılamak maksadıyla eylemlerin CHP’nin değil halkın bütün kesimlerinin desteği ile sürdüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu’nun, CHP’li belediyelerin eylemcilere yardım ettiğinin ortaya çıkmasından sonrasında ne söyleyeceği ise merak konusu.