• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şok iddia! İstanbul ve Ankara'da AK Parti oylarını FETÖ ve PKK mı çaldı?

Yeniakit Publisher
2019-04-02 12:14:00 - 2019-04-02 13:35:52
Şok iddia! İstanbul ve Ankara'da AK Parti oylarını FETÖ ve PKK mı çaldı?

31 Mart yerel seçimlerinde Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde oy sayımında kirli bir oyunun oynandığına işaret eden belgeler gündeme bomba gibi düştü. Cumhur İttifakı'nın adaylarının oyları seçim sandık tutanağına yanlış aktarılarak muhalefet partilerinin adaylarına yazıldı. Peki bu nasıl mümkün olabildi? Sadece sehven yapılmış hatalar mı yoksa AK Parti İstanbul eski milletvekili Metin Külünk’ün de iddia ettiği gibi FETÖ’nün yeni bir siyasi darbe girişimi mi?

 yeniakit.com.tr  özel haber 

31 Mart yerel seçimlerini mevcut sistemin meşruiyetini sorgulatmak ve erken bir genel seçime gidilmesini sağlamak için fırsat bilen üst akıl yeni bir operasyon ile Türkiye'yi hedef almış durumda.

Türkiye 'genel seçim' havasında girdiği 31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktı ancak ortaya çıkan garip sonuç kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. CHP ve İyi Parti’nin dışarıdan HDP'nin de desteğini alarak İstanbul’da aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş sonuçlar açıklamaya başladığında 4-5 puan geride olmalarına rağmen zaman ilerledikçe kısa bir sürede farkı kapatarak öne geçtiler. Sandıklarının tamamının açılmasını beklemeyen Millet İttifakı’nın adayları kameralar karşısına geçerek kendilerini belediye başkanı olarak ilan ettiler.

İlçelerde "Cumhur" büyük şehirde "Millet" garebeti

İmamoğlu’nun kendisini 'belediye başkanı' olarak ilan ettiği 10 milyon 560 bin 963 seçmenin bulunduğu İstanbul'da 39 ilçenin yoğun nüfuslu 25 ilçesinde Cumhur İttifakı'nın adayları birinci olurken sadece 14’ünde Millet İttifakı’nın adayları çok az bir oy oranı ile ipi göğüsledi. Ancak YSK’nın sonuçlarına göre büyük şehirde Ekrem İmamoğlu önde gözüküyor.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yine Ankara’da 25 ilçenin 22’sini Cumhur İttifakı kazanırken sadece 3 belediyeyi CHP kazandı. Burada da YSK’nın verilerine göre yine Mansur Yavaş büyük şehirde önde gözüktü.

Oylar çalındı!

Ortaya çıkan garip tablo sonrasında oy sayımında büyük usulsüzlükler yapıldığına yönelik belgeler ortaya çıktı. İstanbul ve Ankara seçim sonuç tutanaklarında seçimin sonucunu belirleyecek ciddi hataların yapıldığı belirlendi. Sayım döküm cetveli ve seçim sandık tutanağı arasındaki tezat belgeleriyle birlikte kamuoyuyla paylaşıldı.

Özellikle Bağcılar gibi AK Parti’nin kalesi konumundaki ilçelerde söz konusu seçim tutanaklarında AK Parti’nin oylarının CHP, Vatan Partisi ve yer yer Saadet’e aktarıldığı tespit edildi. AK Parti’nin ise çoğu sandıkta ilçe belediyesinde birinci çıkarken büyük şehirde 0 ya da 1 oy aldığı görüldü. Binali Yıldırım ve Mehmet Özhaseki’nin oylarının eksiltilirken aynı sandıklarda CHP’nin oylarına binlerce ekleme yapıldığı anlaşıldı. Aynı şekilde geçersiz olan oylarında büyük bir kısmının AK Parti’nin birinci parti olarak çıktığı ilçelerden olması da kafalarda kuşku uyandırdı.

FETÖ iddiası

Skandalın ortaya çıkmasının ardından AK Parti sonuçlara itiraz edeceğini açıkladı ancak vatandaşların kafasında hem ortaya çıkan garip sonuç hem de oyların nasıl çalındığıyla ilgili soru işaretleri oluştu.

AK Parti İstanbul eski milletvekili Metin Külünk, İstanbul ve Ankara’daki seçim sonuçlarında yapılan usulsüzlüklere ilişkin FETÖ uyarısında bulundu.  Külünk, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İstanbul seçimlerinde çok ciddi bir hile gözlenmektedir. Partimizin yetkili kademeleri bu konunun üzerine hassasiyetle gitmektedir. Milletimizin hangi partiye oy vermiş olursa olsun bir oyu zayi olmayacaktır. Ülke olarak ciddi bir FETÖ operasyonu ile karşı karşıya olabiliriz" ifadelerini kullandı.

Külünk’ün iddiaları FETÖ’nün 15 Temmuz'da darbe ile yıkamadığı AK Parti’yi, 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti ve CHP’ye sandık müşahidi olarak sızarak oyları çalıp büyük şehirlerin kaybedilmesine yönelik bir operasyonun içerisinde olduğu yorumlarını beraberinde getirdi.

"PKK’lı müşahitler" iddiası

FETÖ iddialarının yanı sıra büyük şehirlerde aday göstermeyerek batıda Millet İttifakı adaylarını destekleyeceğini açıklayan HDP’nin sandık müşahitlerinin de milli irade üzerindeki FETÖ kumpasının bir parçası olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.

Kürt halkının iradesine pranga vurduğunu zanneden PKK terör örgütü yıllarca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sandıkları gasp etmiş ve baskıyla bölgede HDP’nin oylarının yüksek çıkmasını sağlamıştı. Ancak devletin kararlı operasyonlarının ardından bölgede güven ve huzurun sağlanması ile bölge halkı özgür iradesinini kullanarak HDP’nin oylarının düşmesini sağladı. 31 Mart’ta AK Parti, Doğu'da büyük bir çıkış yaparken HDP’nin bir önceki seçimde aldığı Şırnak, Ağrı ve Bitlis’te kazandı. Kayyum atanan il ve ilçelerde HDP’nin oyunda düşüş yaşanması dikkati çekti.

AK Partili müşahitler nasıl engel olamadı?

Büyükşehirledeki oy hırsızlığına AK Partili müşahitlerin nasıl engel olamadığı ise halen cevabını bulmuş değil. Sayım döküm cetveli ve seçim sandık tutanağı arasında yapılan kaydırmalar ve usulsüzlüklerin AK Parti müşahitlerinin boş olarak tutanağı imzalamasının ardından yapıldığı tahmin ediliyor.

Akşener ve Kılıçdaroğlu biliyor muydu?

Ankara ve İstanbul üzerinde oynanan oyunun daha önce AK Parti’de olan ancak 31 Mart’ta CHP’nin kazandığı Adana, Mersin, Antalya gibi büyük şehirlerde de oynandığı iddiası da gündeme geldi.

Millet İttifakı’nın bileşenleri olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim propagandası sürecinde Ankara, İstanbul, Adana, Mersin ve Antalya gibi büyük şehirleri kesin olarak alacaklarında dair iddialı cümleler kurmuşlardı. Bu durum sandıklarda yapılan usulsüzlüklerden CHP ve İyi Parti yetkililerinin haberinin olup olmadığı sorusunun sorulmasına neden oldu.

AK Parti itiraz edecek

AK Parti ise Ankara ve İstanbul’da bütün ilçelerdeki sonuçlara itiraz etmeye hazırlanırken İstanbul’da geçersiz sayılan 319 bin oyun da mercek altına alınmasını talep edecek. YSK Başkanı Sadi Güven, ilçe ve il seçim kurullarının itiraz olması durumunda kararlarını vereceğini belirtti. Bugün saat 15.00'e kadar ilçe seçim kurullarına itiraz süresinin olduğunu hatırlatan Güven, "İlçe seçim kurullarının 2 günlük bir karar verme süresi var. İl seçim kurullarında bir günlük itiraz süresi var. Onlar da 2 günlük bir süre içerisinde itirazlara karar verecekler. Sonra 3 gün içerisinde de isterlerse bize gelecekler. Süreç bu şekilde işleyecek." diye konuştu.

yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23