• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Üretim yetersiz” diyenler mosmor oldu! Türkiye elektrikte tükettiğinden fazlasını üretti

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
"Üretim yetersiz" diyenler mosmor oldu! Türkiye elektrikte tükettiğinden fazlasını üretti

Petrol yerine elektrik kullanımının yaygınlaşması gerçeğine rağmen elektrik üretimimiz, tüketimimizi geçti. İşte, rakamlar.

Türkiye’de elektrik üretimi, tüketimin üzerine çıkarak dikkat çeken bir tablo oluşturdu. Türkiye'de dün günlük bazda 1 milyon 91 bin 415 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 1 milyon 87 bin 384 megavatsaat oldu.


 

Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, saatlik bazda dün en yüksek elektrik tüketimi 50 bin 277 megavatsaatle 15.00'te, en düşük tüketim ise 37 bin 700 megavatsaatle 07.00'de gerçekleşti.


 

Günlük bazda dün 1 milyon 91 bin 415 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 1 milyon 87 bin 384 megavatsaat olarak kayıtlara geçti.


 

Üretimde ilk sırada yüzde 21,5 payla barajlı hidroelektrik santralleri yer aldı. Bunu yüzde 18,8 ile ithal kömür santralleri ve yüzde 15,6 ile güneş enerjisi santralleri izledi.


 

Türkiye dün 8 bin 218 megavatsaat elektrik ihracatı, 4 bin 120 megavatsaat elektrik ithalatı yaptı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ayşe

Rahat bir nefes alalım sonunda. "Üretim yetersiz" diyenlerin ağızları bozuldu mu? Türkiye'de elektrik üretimi, tüketimin üzerine çıktı ve bu başarı bizim milli sevincimizi artırdı. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan, TBMM'mizden, enerji Bakanımızdan ve Türk mühendislerimizden! Özellikle barajlı hidroelektrik santrallerimizle büyük bir adım attık. Güneş enerjisinden de faydalanıyoruz, bu da geleceğe yönelik yatırımlarımızı gösteriyor. Benim gibi milliyetçi Türk Müslümanları olarak bu başarıyı kutlamalıyız ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan herkese minnettar olmalıyız!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23