• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sinir otunun bilinmeyen 5 faydası

Yeniakit Publisher
2020-06-11 05:53:00 -
Sinir otunun bilinmeyen 5 faydası

Özellikle ödem atmada yardımcı olan sinir otu, her mevsim tüketilmesi gereken bir bitkidir. Peki sinir otunun faydaları nelerdir? Sinir otu nelere iyi gelir? İşte detaylar...

Damar otu, çıban otu, yara otu ve pişik otu olarak da bilinen sinir otu özellikle ödem atmada yardımcı olmaktadır. Uzmanlar, yaz kış demeden sinir otunun her mevsim tüketilmesi gerektiğini söylemektedir. Sulak alanlarda yetişen ve Temmuz-Ağustos aylarında çiçeklenen sinir otu, düzenli olarak tüketildiğinde yıl boyunca vücudu hastalıklara karşı korumaktadır.

Sinir otu, içeriğinde yüksek miktarda allantoin, kalsiyum, potasyum, çinko, fosfos, silisik asit, flavonlar, tanen, C ve K vitamini barındırmaktadır. Uzmanlar sinir otunun özellikle mide ağrıları ve öksürük gibi şikayetlere birebir geldiğini söylemektedir. Alternatif tıpta da sıkça kullanılan sinir otu, inflamatuar ve antibakteriyel etkisi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

İşte sinir otunun bilinmeyen 5 faydası...

- Kalp ve damar hastalıklarına birebir gelir. Yapılan birçok araştırma sinir otunun damar tıkanıklığını önlediğini, kan seviyesini dengelediğini, ani felç ve inme gibi rahatsızlıkların yaşanma riskini azalttığını göstermiştir.

- Çay olarak tüketilmesi halinde, bağırsaklarda biriken parazitleri idrar yolu ile vücuttan atar.

- Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan üst solunum yolu hastalıklarına karşı çok etkilidir. Önceden tüketildiğinde kış boyu bağışıklığı güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Öksürük, balgam, bronşit, burun tıkanıklığı gibi şikayetleri azaltır.

- Apse, çıban ve dolama gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23