• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Selçuk Bayraktar, ABD'ye o konuda kafa tuttu! Helal olsun

Yeniakit Publisher
2022-05-15 14:36:00 -
Selçuk Bayraktar, ABD'ye o konuda kafa tuttu! Helal olsun

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, ABD'li bir firmayla aynı anda çalışmayı duyurarak "Bayraktar TB3 dediğimiz kısa pistli gemilerden kalkıp inme kabiliyetine sahip bir platform üzerinde çalışıyoruz. Yakınlarda Amerikalı bir firma açıklama yaptı, 'biz de yapıyoruz, ilk olacağız' diye. Bakalım kim daha önce bitirecek?" dedi.

 

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "İnsanlığın faydasını gözeterek hangi çalışmayı yapıyorsan yap ancak bu şekilde yaptığın çalışma bir değer ve anlam kazanır. Baykar'da yürüttüğümüz çalışmalarla bir şehit anasının yüreğine su serpebiliyorsak o geliştirdiğimiz makine bir anlam kazanıyor." dedi.

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı'nın (BYV) vizyon etkinliği olan Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu'nun (IBPF 2022) 10'uncusu, "Dijital Çağda Yetenek Savaşları” teması altında insan kaynakları ve teknoloji alanında öncü liderlerin katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Salonu'nda gerçekleştirildi.

Baykar Teknoloji Lideri Bayraktar, etkinliğin "Teknoloji Geliştirmede En Büyük Değer: İnsan" başlıklı oturumunda gerçekleştirdiği sunumda, Baykar bünyesindeki İHA'ların geliştirilme sürecine ilişkin bilgiler verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İnsanın hep kendini önceleyen bir varlık olduğunu ifade eden Bayraktar, "Kendinden öte ailenin, ailenden öte cemiyetinin, cemiyetinden öte toplumunun, toplumundan öte milletinin, milletinden de öte insanlığın faydasını gözeterek hangi çalışmayı yapıyorsan yap ancak bu şekilde yaptığın çalışma bir değer ve anlam kazanır. Baykar'da yürüttüğümüz çalışmalarla bir şehit anasının yüreğine su serpebiliyorsak o geliştirdiğimiz makine bir anlam kazanıyor." diye konuştu.

"Medeniyetimizin bilim ve teknikle olan bağını tekrar tesis etmeliyiz"

Selçuk Bayraktar, Baykar'ın, sadece İHA'lara odaklı ilerleyen ve derinlemesine bu alanda çalışan bir kurum olduğunu aktararak, "Bayraktar Mini İHA'da bir tane bilgisayar vardı. TB2 40 farklı, AKINCI ise 100 farklı bilgisayardan oluşuyor. Şu anda da kendi sınıfında dünyada ilk olacak Bayraktar TB3 dediğimiz kısa pistli gemilerden kalkıp inme kabiliyetine sahip bir platform üzerinde çalışıyoruz. Yakınlarda Amerikalı bir firma açıklama yaptı, 'biz de yapıyoruz, ilk olacağız' diye. Bakalım, kim daha önce bitirecek? Bunun yanında Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olacak Bayraktar Kızılelma üzerinde çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu devirde yüksek teknoloji geliştiremeyen ulusların, toplumların neredeyse okuma yazma kabiliyetine sahip olmayan toplumlar gibi olduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti: "Bu toplumların bağımsız olmaları da çok zor. Bunu çevremizde de görüyoruz. Medeniyetimizin bilim ve teknikle olan bağını tekrar tesis etmeliyiz. Toplumsal bir dip dalga oluşturmak maksadıyla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nı kurduk ve merkezinde teknoloji yarışmalarının olduğu bir organizasyon olan TEKNOFEST'i kurguladık. TEKNOFEST, bu yıl ilk defa yurt dışında Azerbaycan'da düzenlenecek."

Bayraktar, sunumunun ardından ilk defa Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu'nda gösterilen, milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar ve İHA'ların geliştirilme sürecinde hayatını kaybedenlerin görüntülerinin yer aldığı videoyu katılımcılarla paylaştı.

Bayraktar, video gösteriminin ardından "Hepimiz insanız, doğar, yaşar ve muhakkak ölürüz ancak ruhları ve eserleriyle diğerlerine ilham kaynağı olanlar yaşamaya devam ederler. Ebediyete yürüyen tüm arkadaşlarımız ve şehitlerimizin ruhları şad olsun." ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hasan

Nerdeeeen nereye, eski Turkiye de sadece reis kafa tutardi, hamdolsun artik kucuk damat da kafa tutuyor

Maraşlı

Azgın azınlık iktidara gelirse sizi silip süpürür fabrikalarının samanlık SİHA larinizida Suriye'nin kuzeyindeki arkadaşlarına verir ...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23