• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Seçmen listesindeki o ismi görenler gözlerine inanamadı! Büyük skandal! Rezalet ki ne rezalet

Yeniakit Publisher
2023-03-22 15:16:00 -
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.
Seçmen listesindeki o ismi görenler gözlerine inanamadı! Büyük skandal! Rezalet ki ne rezalet

Terör örgütü PKK'nın kurucuları arasında olan Cemil Bayık'ın ismi, Elazığ'ın Keban ilçesi Aşağı Çakmak köyünde seçmen listesinde yer aldı. Bayık'ın listede yer aldığını gören ilçe halkı, "Teröristlerin ilçemizde isminin geçilmesi bizi son derece rahatsız ediyor. Biz bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi son derece seven insanlarız" dedi.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin seçmen listeleri askıya çıkarıldı.

Elazığ'ın Keban ilçesi Aşağı Çakmak köyü muhtarlığına gönderilen seçmen listesinde terör örgütü PKK'nın kurucularından ve sözde KCK Yürütme Konseyi Üyesi Cemil Bayık'ın isminin olduğu görüldü.

Listede Bayık'ın ismini gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi. İlçenin isminin kirlediğini dile getiren vatandaşlar, seçmen kütüğünde isminin çıkmasında ilçe halkı olarak rahatsız olduklarını söyledi.

"Bunun listeden isminin çıkarılması lazım"

Vatandaşlardan Fethi Oruç, "Keban ilçesinin Aşağı Çakmak köyüne kayıtlı olduğunu biliyoruz. Seçmen kütüğünde isminin çıkması ilçe halkı olarak bizi rahatsız etti. Milliyetçi, vatan, bayrak sevdalısı insanlarız. Terör örgütü ile bağlantısı olan kişilerin ilçemizde isminin geçmesi bizi son derece rahatsız ediyor. Kimler seçimde seçmeni belirliyorsa bunun bir an önce listeden çıkarılması lazım. Herkes diyor ki 'terör örgütü mensubu Kebanlı', bu bizi son derece rahatsız ediyor.

Biz de Kebanlıyız. Milli takımlarda görev almış birisiyim. Bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi son derece seven insanlarız. Böyle terör örgütü ile bağlantılısı olan insanların ilçemizde anılması ya da ilçemizle birlikte anılması bizi son derece rahatsız ediyor. Ülkemizde yaşamıyorlar ama burada seçim listesinde oy kullanma hakkı var, anlayabilmiş değilim. Terör örgütü mensubunun benimle aynı oyu kullanması bana göre ters ve yanlış. Bu ülkenin vatandaşı olursun, bayrağına, milletine, vatanına sahip olursun eyvallah. Ondan sonra gelip oyunu kullanır, vatandaşlık görevini yaparsın. Siyasi görüşü ne olursa olsun saygı duyarım. Ama ilçemizin bir terör örgütü ile bağdaştırılması bizi son derece rahatsız ediyor" dedi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Dallı

DEMKKİ EFTEN PÜFDEN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILANLARDAN DAHA DEĞERLİYMİŞ Kİ.BÖYLE BİRİNİN GÖZDEN KAÇMASI MÜMKÜN MÜ

Numan Olgun

tescilli terörist olan bu zat hâlâ Türk vatandaşlığında tutuluyorsa Ülkemin insanına yazık,yaşını tutuyorsa belki emekli maaşı da alıyordur.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23