• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sarımsağın kanıtlanmış şifa dolu etkileyici özellikleri! Gece sarımsak yutmanın faydaları

Yeniakit Publisher
2022-05-07 16:10:00 - 2022-05-07 16:16:27
Sarımsağın kanıtlanmış şifa dolu etkileyici özellikleri! Gece sarımsak yutmanın faydaları

Doğal antibiyotik olarak anılan sarımsağın A’dan Z’ye neredeyse her şeye faydalı olduğu tahmin ediliyor. Adeta bir mucize olan sarımsak, ülkemizde baş ağrısından diş ağrısına aklınıza gelebilecek her şikâyet için kullanılıyor.

Sarımsak sağlık açısından oldukça faydalı bir besin... Damar tıkanıklığı, tansiyon gibi rahatsızlıklara iyi gelen sarımsağı kilo vermek isteyen kişiler de sıkça tüketir. Ağızda kötü kokuya neden olduğu için sarımsak yemeyen insanlar sarımsağı çiğnemeden yutarak yine yararlarından faydalanabilirler.

Sabahları bir diş sarımsağı bütün yutarak tüketmenin de insan sağlına birçok yararı bulunuyor. Düzenli olarak her gün aç karına bir diş sarımsak yutmanın sağlığınıza faydalarını sizler listeledik.

Sarımsak, kendine özgü tadı ve sağlığa faydaları nedeniyle yetiştirilen soğan ailesinden bir bitkidir. İçeriğindeki kükürt sayesinde sağlık açısından çok yararlı olduğu düşünülüyor. Sarımsaktaki kükürt bileşikleri vücudunuza sindirim sisteminden girer. Daha sonra güçlü biyolojik etkiler uygulayarak vücudunuzun her yerinde dolaşırlar.

SARIMSAK GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞINA ÇOK İYİ GELİYOR

Kalorisi oldukça düşük olan sarımsak C vitamini, B6 vitamini ve manganez açısından zengindir. Sarımsak takviyeleri, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların önlenmesine ve şiddetinin azaltılmasına yardımcı olabilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yapılan çalışmalarda sarımsak takviyelerinin yüksek tansiyonu olan kişilerde kan basıncını düşürmede önemli bir etkiye sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Sarımsak, Alzheimer hastalığı ve bunamayı önlemeye yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir. Sarımsak, hücre hasarına ve yaşlanmaya karşı korumaya yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir.

PERFORMANS ARTTIRICI

Sarımsak, en eski "performans arttırıcı" maddelerden biridir. Eski kültürlerde geleneksel olarak yorgunluğu azaltmak ve işçilerin çalışma kapasitesini artırmak için kullanılmıştır. En önemlisi, antik Yunanistan'daki Olimpiyat sporcularına verildi.

SARIMSAK YEMEDEN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Sarımsağın ağız kokusu gibi bazı olumsuz tarafları olduğunu unutmayın. Bazı kişilerin ise sarımsağa alerjisi olabilir. Kan sulandırıcı ilaç kullananlar sarımsak alımını artırmadan önce mutlaka doktorunuzla konuşun.

Sarımsak yutmanın faydaları nelerdir?

• Sarımsağı çiğ olarak yutmak sarımsaktaki antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasını sağlar. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak vücudun gerek duyduğu tüm vitamin ve mineralleri sağlayarak vücut direncini arttırır. Bu sayede sarımsak grip, nezle gibi soğuk havalara bağlı hastalıkları önler.

• Damar tıkanıklıklarını önleme konusunda sarımsak yutmak yardımcı olabilir.

Kan şekerini düzenleme özelliği ile sarımsak doğal tansiyon düşürücü olarak kullanılabilir.

• Sarımsak yutmak yüksek enerji verir. Eğer halsizlik ve yorgunluk gibi sıkıntıları çok yaşıyorsanız sarımsak sizin için faydalı olabilir.

• Kabızlık problemi yaşıyorsanız her gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutmak size iyi gelebilir. Sarımsak bağırsaklarda bulunan parazitlerin yok olmasını sağlar.

• Sarımsağı yutarak tüketmek hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların daha aktif çalışmasını sağlar.

• Sarımsak cildinizi koruyup yenilenmesini sağlayan antioksidanlar açısından zengindir. Her gün aç karınla bir diş sarımsak yuttuğunuzda cildinizin daha pürüzsüz ve canlı göründüğünü fark edeceksiniz.

• Sarımsak yutmak akciğer bronşlarının açılmasını da sağlar, rahat nefes almaya yardımcı olur.

• Sarımsağın vücut yaralarını hızlı şekilde iyileştirme özelliği de varıdır. Düzenli olarak sarımsak yutarsanız akne ve sivilce gibi cilt sıkıntılarınızın da iyileştiğini göreceksiniz.

• Sarımsak yutmak saç sağlığı için de önemlidir. Güçsüz, yıpranmış saçlarda oluşan dökülmeyi engelleyerek saçların daha sağlıklı ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlar.

• Sarımsak yutarak daha hızlı kilo verebilirsiniz. Sabah aç karna sarımsak yutmak yağ yakımını hızlandırır. Düzenli olarak sarımsak tüketildiğinde kilo verme süreciniz hızlanacaktır. Aynı zamanda sarımsak yutmanın idrar söktürücü özelliği de vardır.

SARIMSAK YUTMANIN ZARARLARI VAR MIDIR? 

• Sarımsak yutmak bazı kişilerde midede tahrişe ve yanmaya yol açabilir. Eğer gastrit ve reflü probleminiz varsa en fazla bir diş sarımsak yutmaya dikkat edin.

• Sarımsak yutmak kızarıklık, ağrı, bulantı, ishal gibi yan etkilere sebep olabilir. Bu yan etkilerden etkileniyorsanız sarımsak yutmadan önce bir kez daha düşünün.

Düzenli olarak kullandığınız bir ilaç varsa sarımsak yutmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda olduğunu da hatırlatalım.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23