• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sandıkla gelen sandıkla gider

Yeniakit Publisher
2013-06-18 20:21:00 - 2013-06-18 20:21:36
Sandıkla gelen sandıkla gider

Gezi Parkı olaylarının, 3-5 ağacın kesilmesinin çok daha ötesinde boyutları olduğuna işaret eden MHP lideri Bahçeli, “İllegal örgütlerle ilgili gerekenler yapılmalı. Demokratik yöntemlerle gelen hükümet de yine demokratik yöntemlerle sandıkta bitirilmelid

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır’da yapılan ‘Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı’nı sert bir dille eleştirerek, milletin Taksim’le meşgul olduğu bir dönemde Diyarbakır’da Türkiye’nin bir parçasının Kuzey Kürdistan ilan edildiğine dikkat çekti. Gezi Parkı olaylarına katılan illegal örgütlerle ilgili gerekenin yapılmasını isteyen Bahçeli, AK Parti mitinglerinde açılan MHP bayrakları ile ilgili yargıya başvurduklarını söyledi.
SİYASİ BÖLÜCÜLER KAFALARINDA
TÜRKİYE’Yİ ÇOKTAN BÖLMÜŞ
Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Türkiye Gezi Parkı’na sabitlenmişken, bölücülerin meydanı boş bulduklarını belirterek, “Geçtiğimiz hafta sonunda Diyarbakır’da sözde ‘Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansıyla’ yeni bir kepazelik daha sergilenmiştir. PKK ve siyasi bölücüler kafalarında Türkiye’yi çoktan bölmüş, Kürdistan’ın doğusunu, batısını, kuzeyini ve güneyini haince şekillendirmişlerdir. Aziz milletim Taksim’de meşgul edilirken, altımızdaki vatan coğrafyasının kaydığını görmelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bölgesi Kuzey Kürdistan olarak ilan edilmekte ve dayatılmaktadır” dedi.
GEZİ PARKI’NDAKİ İLLEGALLERLE İLGİLİ
GEREKEN YAPILMALI
Grup konuşmasında Gezi Parkı olaylarına da değinen Bahçeli, “Her defasında tekrar tekrar ifade ettiğim gibi marjinal unsurlar, illegal örgüt militanları hakkında elbette gereken neyse yapılmalı, bunlara kesinlikle ortam açılmamalıdır. Dağdan şehre inmiş, Gezi Parkı’ndaki belirsizliği lehine çevirme hedefine sarılmış PKK’lılarla, süreç ihanetinden nemalanan teröristlerle sonuna kadar mücadele edilmelidir. Ancak masum vatandaşlarımızı ve gencecik evlatlarımızı yasadışı terör örgütleriyle aynı kategoriye alıp saldırmak, Saddam rejiminin, Kaddafi yönetiminin ve Esed anlayışının bir kopyasından başka bir şey olmayacaktır” dedi.
AK Parti’nin düzenlediği mitinglerde partilerinin amblemlerinin kullanılmasını eleştiren Bahçeli, “Üç Hilalin ve bozkurt simgesinin AKP mitinginde kullanılması çok net siyasi bir entrikadır. Bunun tarafımızdan hoş görülmesi de düşünülemeyecektir” dedi. Bu konuyla ilgili gerekli hukuki müracaatı da yapacaklarını belirten Bahçeli, “Partimize dönük terbiyesizliğin hesabını yargı nezdinde ucu nereye dayanırsa dayansın soracağız” dedi.
SANDIKLA GELEN SANDIKLA GİDER
 İktidarı düşürmenin yolunun ancak sandık olabileceğini belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Demokrasiyle gelen Başbakan ve hükümeti, yine demokrasinin imkanlarıyla götürülmeli ve siyaseten bitirilmelidir. Türkiye’nin AKP’yle yollarını ayırma vakti gelmiş ve geçmektedir. Başbakan Erdoğan Türk milletini birbirine kırdırmadan, birbirine hasım hale getirmeden mutlaka gitmelidir. Türkiye daha fazla dara düşer, işler daha da içinden çıkılmaz hal alırsa mutlaka demokratik mekanizmalar harekete geçirilmeli, bu iktidara son vuruş sandıkta yapılmalıdır” dedi.
MHP’DEN SUÇ DUYURUSU
Öte yandan, MHP avukat Hamit Kocabey aracılığıyla AK Parti’nin 15 Haziran’da Sincan’da yaptığı mitingde, partinin bayraklarının açılmasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca suç duyurusunda bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23