• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sanat değil taciz ve mobing merkezi! Oyuncu Bekir Aksoy rezaleti açığa çıkardı

Yeniakit Publisher
2021-10-14 01:37:00 - 2021-10-14 01:44:23

TV 8 canlı yayınında konuşan Oyuncu Bekir Aksoy, eşi Nazife Aksoy'un tiyatro sahnesinde uğradığı taciz olayını anlattı. Aksoy, "Kimse bana bir şey yapamaz mantığı artık kayboldu. Yapılan bir araştırmaya göre görsel sanatlarda çalışan kadınların yüzde 88'i taciz ve mobingi yaşamış." diyerek, 'sanat' dünyasının bir rezilliğini daha ortaya çıkardı.

 yeniakit.com.tr 

 TV 8 ekranında 2. Sayfa programına katılan Bekir Aksoy, Mehmet Ali Erbil'in Ece Ronay'a attığı 'taciz' içerikli mesajların ifşa olmasını değerlendirdi. Aksoy, kendisi gibi oyuncu olan eşi Nazife Aksoy'un 2019 yılında bir tiyatro sahnesinde uğradığı taciz olayını anlattı.

Aksoy, "Eşim benim de olduğum sahnede taciz edildi. Hatta eşim taciz olayından sonra Adli Tıp'ta 50 kişilik bir heyetten rapor aldı. Bunu yaşayan varsa susmasın." dedi.

Sanat değil tacizin merkezi

Bazı çevrelerin 'modernlik' adı altında özendiği 'sanat' dünyasına ilişkin önemli bir gerçeği ortaya koyan Bekir Aksoy, adeta tiyatroların sanat değil, bir mobing ve taciz merkezi olduğunu itiraf etti.

Aksoy, tiyatro sahnelerindeki rezaleti şöyle anlattı:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Taciz olayı oyun oynanırken perde arkasında oldu ve Nazife o halde sahneye çıktı. Normalde oyunlarda bardağın kırılması bile rapor edilirken bu olay rapor edilmedi. 'Kimse bana bir şey yapamaz' mantığı artık kayboldu. Yapılan bir araştırmaya göre görsel sanatlarda çalışan kadınların yüzde 88'i taciz ve mobingi yaşamış."

2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı

Bekir Aksoy'un eşi Nazife Aksoy, 2,5 yıl önce İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oyuncu olan Uğur Arda Aydın'ın tacizine uğramıştı. Aksoy ile birlite oyuncu Mana Alkoy da Aydın'ın tacizine uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu. Mahkeme, Uğur Arda Aydın'a, Nazife Aksoy'a karşı 'cinsel saldırı' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mana Akyol'un davası ise zaman aşımı sebebi ile düşürüldü.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat gözükara

Sanat dünyası... Taciz lafı saflık olur... Kucak olaylarıyla dolu.... Hatta sapıklık derecesinde..... Özel hayatın gizliliği yasası niye var sanıyorsunuz....

tabela değişikliği

işte bu sanatçılar tiyatrodan setlerden çıkınca doğru chpkk nın binalarına gidip taciz tecavüz işini perçinliyorlar zaten önümüzdeki seçimlerde CHP. TCB tabelası koyacak yani taciz tecavüz binası
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23