Salçanın uzun süre saklanması için buzdolabında korunması gerektiği bilgisi doğru değil. Salçanın küflenmesini engellemek istiyorsanız, kuru ve serin bir yerde,örneğin kilerde saklamanız gerekir.
Kısa sürede tüketilmediğinde sağlık problemlerine yol açacak olan mikroorganizmaların salça üzerinde yeşil bir tabaka halinde oluştuğuna herkes şahit olmuştur.
Marketlerden hazır paket halinde aldığınız salçayı ufak boy tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra, salçayı, cam kavanoza nemli olmayan bir kaşık yardımıyla birden boşaltmadan aktarabilirsiniz. Üzerine bir miktar zeytinyağı dökmeniz, cam kavanozdaki salçayı daha uzun ömürlü tutacaktır.
BUZDOLABINDA SAKLAMAYIN
Salçanın uzun süre saklanması için buzdolabında korunması gerektiği bilgisi doğru değil. Salçanın küflenmesini engellemek istiyorsanız, kuru ve serin bir yerde,örneğin kilerde saklamanız gerekir.
Fakat, hazır salçaların aksine, yaz güneşinde kurutulduktan sonra tuz ile bir miktar kaynatıldıktan sonra saklanan salçanın küflenmesi söz konusu değildir. Taze sebzelerden salçayı siz yapacağınız için de, tüketeceğiniz miktarı daha doğru ayarlamanız da mümkün olur.
Milliyet