• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'nın Bucha'da bir sivili vurduğu anların görüntüsü ortaya çıktı

Yeniakit Publisher
2022-04-05 16:38:00 - 2022-04-05 16:43:31

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınında bulunan Bucha kentinde bir sivilin Rus ordusu tarafından vurulduğu anların görüntüsü ortaya çıktı.

Ukrayna’nın Bucha kentinde bir sivilin Rus ordusu tarafından vurulma anlarına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat’ta başlayan savaşta, Ukraynalı sivil halkın öldürüldüğüne ilişkin yeni görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. Ukrayna’nın Kiev bölgesindeki Bucha kentinde bir sivilin Rus ordusu tarafından vurulma anları ortaya çıktı. İnsansız hava aracı ile kaydedilen görüntülerde, sokakta yürüyen bir Ukraynalının tanktan ateş edilerek vurulduğu görüldü.

"Rusya’nın savaş suçlarını belgeleniyor"

Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova, Bucha, Irpin ve Gostomel gibi Kiev bölgesinde bulunan şehirlerdeki sivil ölümlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Saldırıların ilk gününden beri Ukrayna halkına karşı yapılan soykırım için savcılık ve istihbarat makamları beraber çalışıyor. Kiev bölgesinden 410 sivilin cesedi çıkarıldı. Bunlardan 140 tanesi ben ve diğer uzmanlar tarafından incelendi. Kolluk kuvvetleri çalışıyor ve Rusya’nın savaş suçlarını belgeliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Rusya ise Kiev bölgesinde kaydedilen cansız beden görüntülerinin kurmaca olduğunu iddia etmeye devam ediyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali

O zaman yıkılan şehirler de tiyatro sahnesi oluyor.

Metin Uyulan

Rusya Bucha’yı terk edeli bir hafta oldu Cestler iki gün önce bulundu bu nasıl bir yalan CoVid’ten sonra Ukrayna yalanları .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23