• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan flaş koronavirüs kararı! Putin açıkladı

Yeniakit Publisher
2020-03-25 16:42:00 - 2020-03-25 17:15:22
Rusya'dan flaş koronavirüs kararı! Putin açıkladı

Vladimir Putin, Kovid-19 salgını nedeniyle, 22 Nisan'daki anayasa referandumunun erteleneceğini, gelecek hafta vatandaşların idari izinli sayılacağını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kovid-19 salgını nedeniyle, 22 Nisan'daki anayasa referandumunun erteleneceğini, gelecek hafta vatandaşların idari izinli sayılacağını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 22 Nisan tarihinde gerçekleşecek anayasa referandumunun erteleneceğini, gelecek hafta vatandaşların idari izinli sayılacağını duyurdu

Televizyon programında ulusa seslenen Putin, "Doktorların açıklamalarına göre yeni seçim tarihine karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını sebebiyle ekonominin ciddi bir baskı yaşadığını belirten Putin, işini kaybeden vatandaşlara hükümet tarafından destekte bulunulacağını açıkladı.

Bu tedbirlerin virüsün yayılmasını engellemek için alındığını söyleyen Rusya Devlet Başkanı, vatandaşlar için bu süreçte en güvenli yerin evleri olduğunu vurguladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1 hafta boyunca ücretli izin uygulanacak

Ülkede koronavirüsü ile ilgili tedbirlerin genişletildiğini söyleyen Putin, önümüzdeki tüm hafta boyunca çalışanlara ücretli izin uygulanacağını ifade etti. Ücretli tatilin koronavirüsü ile mücadelede fayda sağlayacağını söyleyen Putin, referandumun yeni tarihini de doktor ve uzmanların tavsiyelerine göre düzenleneceğini belirtti. Putin bu süreçte sağlık kuruluşlarının, eczanelerin, marketlerin, finans kuruluşlarının ve taşımacılık sektörünün yanı sıra kamu kurumlarında da çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Rusya'da iş dünyası ile ilgili kararlarını açıklayan Putin, Kobi ve büyük işletmelere devlet tarafından KDV uygulanmayacağını söyledi. Ayrıca banka ve kredi ödemeleri gelirlerinin yüzde 30'undan fazla olan kişilerin ve şirketlerin kredi ödemelerini öteleyeceklerini duyuran Putin, çalışma hayatının salgından etkilenmesinin önüne geçileceğini söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vedat

Sağlam ülkeler belli oluyor. Halkına parayı merak etmeyin diyor. Bizde tık yok çünkü para yok.

u mustafa

Rusya Dünyada Çinin 1 numaralı yardımcısı.K.Korede öyle dikkat edin buralarda pek virüs yok neden acaba..1,5 milyarlık çindede pek virüs yok sizce mantıklı mı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23