• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rüşvet itirafı! Bir iş adamı, genelkurmay başkanına emekli de olsa neden otomobil hediye eder ki?

Yeniakit Publisher
2022-05-15 21:18:00 -
Rüşvet itirafı! Bir iş adamı, genelkurmay başkanına emekli de olsa neden otomobil hediye eder ki?

1971 yılında verdiği muhtırayla hükümete darbe yapan eski Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç ile Koç Holding'in sahibi Vehbi Koç'un dikkat çeken bağlantısı ortaya çıktı. Vehbi Koç, emekli olduktan sonra da ordu ile bağlantısı devam eden Tağmaç'a otomobil hediye etmek istedi. Ancak Tağmaç, araç kullanmayı bilmediği için bu teklifi "Bu teklifi yapmakla beni son derece memnun ettiniz" sözleriyle reddetti. Bu rüşvet teklifi, "Bir holding patronu, emekli de olsa genelkurmay başkanına niye araba hediye etsin ki?" sorusunu akıllara getirdi.

 yeniakit.com.tr 

12 Mart 1971'de kendi adıyla muhtıra vererek hükümete darbe yapan eski Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç ile Koç Holding'in kurucusu ve sahibi Vehbi Koç arasında dikkat çeken bir ilişki ortaya çıktı.

Utanmadan bir de teklif ettikleri rüşveti anlattı

Memduh Tağmaç emekli olduktan sonra İstanbul Gayrettepe'de yerleşti. Sivil hayatta arabası olmayan Memduh Tağmaç'a Vehbi Koç otomobil hediye etmek istedi. Ancak ordudan araba aldığını da belirten Memduh Tağmaç bu teklifi, kullanmayı bilmediği gerekçesiyle kabul etmedi.

Vehbi Koç anılarında bu rüşveti şöyle anlatı:

"Paşa, bana cevaben, 'Bu teklifi yapmakla beni son derece memnun ettiniz. Kendim, karım, otomobil kullanmayı bilmiyoruz. Şoför tutacak halimiz yok. Arabayı alınca iki oğlum var, bunlar kullanacaklar, bana bir faydası olmayacak. Onun için hediye ettiğiniz arabayı alamayacağım' dedi ve şöyle devam etti: "Alamayacağım!" 'Otobüse, dolmuşa biniyorum, tanıyan oluyor, yerini bana veriyor veya hiç tanıdık olmuyor, itilip kakılıyorum. Bundan da çok sıkılıyorum. Polisten, ordudan, bazen lazım oldukça araba veriyorlar, o da muvakkat oluyor. Başka memleketlerin genelkurmay başkanları ayrılır ayrılmaz çeşitli vazifeler veriyorlar, bizde bu yok. Hayatta belki emekli olmuş iki üç genelkurmay başkanı olabilir. Şimdi bir Tural Paşa, bir de ben varım. Bize de pek ala bir şey yapılabilirdi, ama bu memlekette olmuyor. Ne yapalım, buna da şükür.' "
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş

Durum anlaşıldı merkez düğmeye bastı reis sizde tetikçi medya grubu olarak kaç yıl olmasına rağmen adamın kemikleri kalmamış ama mal varlığı iyi tayyip baba bunların malına bahane ile konarsa sıcak para olur şifa olur diye düşünmüş olsa ki sizin gibi akitleri havlamaya başladı merkez mesajı aldı

Hediye mi

Uçak hediye etmemiş ya ne var bunda;))
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23