• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

RTÜK ceza kesti mahkeme bozdu: Eşcinsellik ahlaksızlık değildir!

Yeniakit Publisher
2021-05-07 22:55:00 - 2021-05-08 02:18:03
RTÜK ceza kesti mahkeme bozdu: Eşcinsellik ahlaksızlık değildir!

RTÜK, Fox Life kanalındaki dizinin eşcinsel sahnesi sebebi ile kanala 5 gün süre ile yayın durdurma cezası verdi. Cezayı değerlendiren Ankara 1. İdare Mahkemesi ise, 'Eşcinsellik ahlaksızlık değildir' diyerek kararın iptaline hükmetti.

 Yeniakit.com.tr 

RTÜK tarafından yayın ilkelerine aykırı programlara verilen cezalar idare mahkemeleri tarafından iptal edilmeye devam ediyor. Son olarak Fox Life televizyonundaki eşcinsel sahneye kesilen ceza, Ankara 1. İdare Mahkemesi tarafından bozuldu.

Eşcinsel rezalet RTÜK'e takıldı

Fox Life'taki bir dizide, eşcinsel iki kadın arasındaki sapkın ilişki, Prime Time kuşağında ekranlara yansıtıldı. RTÜK'ün ceza kestiği ilgili sahnede, iki kadın arasında "Sen ne istiyorsan ben de istiyorum. Seni hep destekleyeceğimi biliyorsun tatlım." şeklindeki diyalogtan sonra, öpüşme sahnesi yer aldı. RTÜK, eşcinsel ahlaksızlığın yer aldığı yayın sebebi ile, Fox Life'ın 5 gün süre ile yayın durdurmasına hükmetti.

Sapkınlık Ankara İdare Mahkemesi'nden destek buldu!

Yapımcı şirketin başvurusunu inceleyen Ankara 1. İdare Mahkemesi, "Cinsel bir yönelim 'ahlaksızlık' olarak değerlendirilmemelidir. Lezbiyenlik olgusunun var olduğu bir dizinin izlenmesi toplumun bütün kesimleri için 'ahlaksızlık' olarak değerlendirilemez. Eşcinsellik olgusunun gösterilmesinin toplumsal değerlere zarar vermesinden söz etmek mümkün değildir." gerekçesi ile RTÜK'ün kestiği cezayı iptal etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Orhan İnan

BU MİLLETİN MAHKEMESİ BÖYLE BİR KARAR VEREBİLİYOR İSE, OTURUP İYİCE BİR DÜŞÜNMEK LÂZİM.

Millet

Fetöcü ve mezhepçi cahiller iş başında. Fetönün Adalet bakanlığı imamı yakalandı mı, bilen var mı. Bence yakalanmadı ve halen iş başında, mezhepçi cahillerin meşrebi zaten malum. Uyan ey devletim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23