• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pompeo'dan basın kartları iptal edilen gazeteciler üzerinden Çin'e tepki

Yeniakit Publisher
2020-02-19 23:57:00 -
Pompeo'dan basın kartları iptal edilen gazeteciler üzerinden Çin'e tepki

"Olgun ve sorumluluk sahibi ülkeler, özgür bir basının gerçekleri yansıttığını ve fikirleri ifade ettiğini anlar. Söylemleri kısıtlanan değil"

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin hükümetinin başkent Pekin'de bulunan 3 Wall Street Journal (WSJ) muhabirinin basın kartlarını iptal etmesini kınadı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Pompeo, Çin hükümetinin WSJ muhabirlerine ilişkin attığı adıma tepki gösterdi.

Pompeo, açıklamasında, "Olgun ve sorumluluk sahibi ülkeler, özgür bir basının gerçekleri yansıttığını ve fikirleri ifade ettiğini anlar. Söylemleri kısıtlanan değil" dedi.

Öte yandan, dün ABD Dışişleri Bakanlığı, aralarında Xinhua haber ajansının da yer aldığı 5 medya kuruluşunu Çin hükümetinin parçası olarak kabul edip bu kuruluşlara "yabancı misyon koşullarının" uygulanacağını duyurmuştu.

Bu kapsamda, Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı Xinhua, People Daily, China Daily, Çin Global Televizyon Ağı ve Çin Uluslararası Radyosu, ülkedeki yabancı diplomatik misyonlara uygulanan koşullar altında faaliyet yürütecek ve herhangi bir yerde ofis açma konusunda ABD hükümetinden onay alması gerekecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23