• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Plazma tedavisi nedir? Koronavirüse çare mi bulundu?

Yeniakit Publisher
2020-04-09 17:55:00 -
Plazma tedavisi nedir? Koronavirüse çare mi bulundu?

Plazma tedavisi nedir? Koronavirüs tedavisinde sıkça konuşulan plazma tedavisi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki ama bu plazma tedavisi nedir, nasıl yapılır? Plazma tedavisi koronavirüse bir çare mi, virüsü öldürür mü? Koronavirüs plazma tedavisiyle iyileştirilebilir mi? İşte detaylar...

Plazma tedavisi nedir? Koronavirüs tedavisinde kullanılması düşünülen plazma tedavisi uzun yıllardır kullanılan bir yöntemdir. Söz konusu yöntem nasıl uygulanıyor?

Plazma tedavisi, hastalığı atlatmış olan kişinin kanındaki antikorların, hasta kişiye enjekte edilerek, hasta kişinin antikorların çoğaltılmasını sağlamak amacına dayalıdır. 

Koronavirüs tedavisi için çarenin bulunamaması, hastaların nasıl ve ne için iyileştikleri bilinmiyor. Bu iyileşme süreci, kişinin kanındaki antikorların, virüsle savaşmasından kaynaklıdır. Dolayısıyla iyileşen kişinin vücudundaki kanın antikorları, hasta olan kişiye enjekte edildiğinde iyileşme gerçekleşecektir.

Kimler plazma tedavisi için kan bağışı yapabilir?

Plazma tedavisi için iyileşen kişilerin testlerinin pozitif çıkması ve bağışçı olmaları, kan bağışlamaları için yeterlidir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23