• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK’ya özgürlük, Müslüman’a ses yok!

Yeniakit Publisher
2018-03-24 13:38:00 - 2018-03-24 13:39:08
PKK’ya özgürlük, Müslüman’a ses yok!

Sene başından beri 27 camiye saldırı gerçekleştirilen Almanya’da terör örgütü yandaşları ve ırkçılar İslam düşmanlığını her fırsatta gözler önüne seriyor. Akit’e konuşan STK Temsilcileri “Teröristleri düşünce özgürlüğü bahanesi ile bağrına basan Almanya, Müslümanlara karşı aynı hassasiyeti göstermiyor” dedi.

Sene başından beri 27, geçtiğimiz sene boyunca ise 100’ün üzerinde camiye saldırı gerçekleştirilen Almanya’da terör örgütü yandaşları ve ırkçılar İslam düşmanlığını her fırsatta gözler önüne seriyor. Konuya ilişkin olarak Akit’e konuşan STK Temsilcileri “Türkiye’nin Afrin operasyonu bahane edilerek Almanya’da yaşayan PKK ve YPG’li terör yandaşları tarafından yapılan saldırılar oldukça manidardır. Teröristleri düşünce özgürlüğü bahanesi ile bağrına basan, koruma altına alan Almanya maalesef Müslüman vatandaşlarına karşı aynı hassasiyeti göstermiyor” diye konuştular. 

“HER SABAH BİR SALDIRI HABERİ İLE UYANIYORUZ”

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, “Kundaklanan camilerin sayısının, ister federal düzeyde ister eyalet bazında olsun bu saldırılara karşı yapılan kınamalardan çok daha fazla olduğunu müşahede etmekteyiz. Bu da bizleri derinden yaralayan bir diğer husustur. Almanya genelinde yaşayan Müslümanlar bu saldırılar münasebetiyle oldukça endişelidir. Kamuoyunun kayıtsızlığı ve dayanışma eksikliği durumu daha da kötüleştirmektedir. Hem federal düzeyde hem de eyaletler düzeyinde ilgili İçişleri Bakanları camilerin güvenliğinin nasıl sağlanabileceği hakkında tatmin edici konseptler sunmak durumundadır. Aylardan beri her sabah bir saldırı haberi ile uyanıyoruz. Artık bu durum bir son bulmalıdır” diye konuştu.

“MÜSLÜMANLARIN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALIDIR”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise, “Almanya ve birçok Avrupa ülkesinde uzun zamandır devam eden cami saldırıları endişe vericidir. Asıl bizi üzen hükümetlerin bu saldırılar karşısındaki ikiyüzlü tavrıdır. Zoraki yapılan birkaç açıklamamın dışında bu eylemleri gerçekleştiren saldırganlar ya bulunamıyor ya da bulunsa bile cezalandırılmıyor. Avrupa’da zaten sürekli tetiklenen İslamofobik saldırılar bu vurdumduymaz hatta yer yer korumacı yaklaşımlarla adeta teşvik ediliyor. Kendi işlerine geldiğinde demokrasiyi, insan haklarını dillerinden düşürmeyen Avrupalı siyasetçiler bu hain saldırılar karşısında maalesef sessiz kalıyorlar. Güvenlik birimleri suçluları yakalamak için yeterince çaba sarf etmiyor” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YAPILAN SALDIRILAR MANİDAR

“Son zamanlarda özellikle Türkiye’nin Afrin operasyonu bahane edilerek Almanya’da yaşayan PKK ve YPG’li terör yandaşları tarafından yapılan saldırılar oldukça manidardır” diyen Bayraktutar, “Teröristleri düşünce özgürlüğü bahanesi ile bağrına basan, konuma altına alan Almanya maalesef Müslüman vatandaşlarına karşı aynı hassasiyeti göstermiyor. Çoğu Alman vatandaşı olan aralarında Türk ve başka ülkelerden Müslümanların bulunduğu bu insanların can güvenliği kesinlikle sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23