• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK da CHP de Soylu’dan rahatsız

Yeniakit Publisher
2019-04-25 12:11:00 - 2019-04-25 12:12:02
PKK da CHP de Soylu’dan rahatsız

Milletin değerlerine savaş açan CHP, şimdi de zalimlerin karşısında dimdik duran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldı... Kandil’in kuklası haline gelen Kılıçdaroğlu’nun şehit yakınlarınca tepki görmesinden Soylu’yu sorumlu tutan CHP, her olay sonrası “Soylu istifa etsin” diye yaygara koparıyor. Demokrat Parti geleneğinden gelen Soylu ise dosta güven düşmana korku salıyor.

Teröre karşı verdiği mücadele ile milletin gönlünü fetheden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazen şehit babasının başını omuzuna koydu, bazen Mehmetçik ile ekmeğini paylaştı, bazen de günlerce uykusuz kaldı. Dağlarda Mehmetçikle hep omuz omuza olan Soylu, milletin de desteğiyle teröristlere devletin demir yumruğunu indirdi. Müslüman Anadolu’nun dini değerlerine ve yaşama tarzına savaş açan CHP ise zalimlerin karşısında dimdik ayakta duran Süleyman Soylu’yu karalama girişimlerinden bir türlü vazgeçmedi. Kandil’in kuklası haline gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit yakınlarınca tepki görmesini hazmedemeyen CHP, cumhuriyet tarihinin en başarılı içişleri bakanının istifasını istedi.

Koltukta değil bölgede

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı duran, terör örgütlerine nefes aldırmayan ve zehir tacirlerinin korkulu rüyası haline gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özellikle teröre karşı mücadele ile milletin gönlünü kazandı. Hemen her toplantısında “Terörün kökünü kazıyacağım” mesajını veren Süleyman Soylu, Ankara’da bakanlık koltuğunda oturarak operasyonları takip etmedi. Bizzat operasyonların yürütüldüğü bölgelere giderek asker, polis ve güvenlik korucuları iç içe oldu. Yıllarca askerimize pusu kuran, ambulansları ateşe veren, polisimize alçakça saldıran terör örgütü PKK’nın beli kırıldı.”Girilemez” ya da “ulaşılamaz” denilen alanların yerle bir edildiği 2016 yılında örgüte katılım 621 oldu. Örgütün sözde bölge, grup ve eyalet sorumlularının öldürüldüğü 2017 yılında ise terör örgütüne sadece 152 hain katıldı. 2018 yılında ise bu rakam 38’e kadar geriledi. Sadece bir yıl içinde PKK’ya 87 bin 838 operasyon yapıldı. Son iki yılda toplam 3 bin 333 PKK’lı etkisiz hale getirildi.

15 Temmuz sonrası parladı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hainlere karşı duran Süleyman Soylu, milletle omuz omuza vererek TRT’yi darbecilerden kurtarmaya gitti. Soylu, darbe gecesi millet ile sokağa inen tek bakan olarak tarihe geçti. Darbe sonrası Soylu, İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. Bu dönemden itibaren terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele yürüten Soylu, FETÖ’nün emniyet kadrolanmasını çökertti. 250 bin kişilik emniyet teşkilatında 60 bin ‘çürük elma’ tek tek ayıklandı. 15 Temmuz 2016 tarihinden bugüne kadar toplam 511 bin kişi gözaltına alındı. Şuanda tutuklu sayısı ise 30 bin 821. FETÖ’yü kurumlardan, PKK’yı sokaklardan temizleyip, DEAŞ’ın yapılanmalarını çökertti. Bunun yanında terör sempatizanlarına da büyük darbeler vurdu. Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde, terör örgütü DHKP-C’nin tepe kadrosu ise ya öldürüldü ya da tutuklandı.

Mehmetçiki yalnız bırakmadı

Süleyman Soylu görevde olduğu süre boyunca gerek teröre destek veren AB ülkelerine, gerek teröristlerin ayakçısı olan HDP’lilere gerekse HDP’ye açıktan destek olan CHP’lilere yönelik söylemleriyle halkın gönlünde taht kurdu. Üs bölgelerini sık sık ziyaret eden Süleyman Soylu, terör örgütü PKK/PYD’ye darbe üstüne darbe vuran kahraman Mehmetçiki hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Terör örgütünün siyasi ayağına destek veren CHP’li il ve ilçe başkanlarının şehit cenazelerinde protokol olarak görülmemesi talimatını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı’da terör örgütü PKK’nın bir köyün bakkalını katletmesinin ardından HDP eş genel başkanı Pervin Buldan’ı arayarak “Sizi CHP bile kurtaramayacak” dedi. Terör örgütü PKK’ya finans sağlayan, lojistik destek sağlayan belediyeleri tespit eden Soylu, HDP’ye de darbe indirdi. 94 PKK belediyesi görevden alındı, 198 tane belediye meclis ve il genel meclis üyesi de görevden el çektirildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Zehir tacirlerine darbe

AK Parti’nin en sevilen bakanlarından biri olan Süleyman Soylu, toplumu zehirleyen uyuşturucu tacirlerine de göz açtırmadı. Türk gençliğini zehirleyerek hayatlarını karartan zehir tacirleri düzenlenen operasyonlarla tek tek yakalandı. İki yılda tam 10 katrilyonluk uyuşturucuya el koyuldu. Geçtiğimiz yıl ülke genelinde 147 bin 562 uyuşturucu operasyonu yapıldı. 23 bin 134 zehir taciri tutuklandı. Yüzde 21,5’lik kaçak sigara alanı yüzde 1,5’a düşürüldü.

CHP, Soylu’ya saldırı başlattı

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi verdiği destekle meclise taşıyan CHP, terör örgütlerine göz açtırmayan Bakan Soylu’yu hedef tahtasına koydu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu hakkında “PKK’dan daha tehlikeli ve bölücüdür” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise “Toplumu çatışmaya sürükleyen İçişleri Bakanı var. Derhal istifa etmeli” diyerek Soylu’yu istifa etmeye çağırdı. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özelde Soylu’ya yüklenerek nefret söylemi ile suçladı.

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23