• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pazı kavurması tarifi, nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-11-11 18:27:00 - 2021-11-11 18:28:39
Pazı kavurması tarifi, nasıl yapılır?

İsterseniz kahvaltıya, isterseniz beş çayına tüketebilirsiniz. Yumurtalı pazı yapılışı.

Lezzeti ve kolay yapılışı ile her menüde tüketilebilir. Yumurtalı pazı tarifi...

Malzemeler

  • 1-2 bağ pazı yaprağı
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Yoğurt
  • Sarımsak

Yapılışı

Yıkadığımız pazıları ortadan ikiye katlayarak doğruyoruz.  Soğanı yemeklik doğruyoruz ve tavada ısıttığımız zeytinyağında pembeleşene kadar orta ateşte kavuruyoruz. Soğanlar yeterince kavrulduktan sonra salçayı, tuzu, kırmızı toz biberi ve karabiberi ekliyoruz, karıştırmaya devam diyoruz. Salçada kavrulduktan sonra iyice yıkanarak doğranan pazı yapraklarını da ekliyoruz, dikkatlice alttan üste doğru karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatalım, ara ara karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Kendi suyunu salıp çekmeye başlayınca ocağı kısık ateşe alarak pazılarımızı yumuşayana kadar kavuruyoruz. Pazılarımız piştikten sonra servis tabağına alarak ılımaya bırakıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağında kızdırılmış toz biber gezdirerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23