• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paşinyan'dan Rusya'ya sert çıkış: Kolaysa Türklerle siz savaşın

Yeniakit Publisher
2020-11-22 19:13:00 -
Paşinyan'dan Rusya'ya sert çıkış: Kolaysa Türklerle siz savaşın

Azerbaycan ordusu karşısında hezimete uğrayan ve ateşkes anlaşmasını imzalamak mecburiyetinde kalan Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya'dan gelen "İstifa et" çağrılarına sert tepki göstererek "Kolaysa gelin, Türklerle siz savaşın" dedi.

Ermenistan'ın Türkiye ve Azerbaycan karşısındaki hezimeti dünyada yankı bulmaya devam ediyor. Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Tovuz şehrinde sivil yerleşim birimlerini hedef alan saldırıları sonrası Azerbaycan ordusu, 27 Eylül'de başlattığı operasyonla karşılık vermişti. Operasyon çerçevesinde 27 senedir işgal altında olan Dağlık Karabağ'daki birçok stratejik öneme sahip tepe, ilçe merkezi ve köy işgalden kurtarılırken, ağır kayıplar veren Ermenistan, Rusya'nın arabulucuğunda ateşkes anlaşmasını imzalamak durumunda kalmıştı. Anlaşmaya göre Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan'a bırakılmıştı.

Bu gelişmeden sonra Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, halk tarafından 'vatan haini' ilan edilirken, Rusya da Paşinyan'ın istifa etmesi yönünde baskı uygulamaya başladı.

Paşinyan'dan Rusya'ya sert tepki

Paşinyan, Dağlık Karabağ yenilgisinin ardından Rusya'nın istifa çağrılarına sert tepki gösterdi. Paşinyan, "Kolaysa gelin Türklerle siz savaşın" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

gedikli

PERİŞANYAN, O KOLTUKDA OTURUYORSAN TÜRKLERİ HALA ANLAYAMAMIŞSIN DEMEK  

Başçavuş

padinyan İlk defa doğru konuşmuş
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23