• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pakistan'da BiP'e yoğun ilgi

Yeniakit Publisher
2021-01-21 05:31:00 -
Pakistan'da BiP'e yoğun ilgi

Turkcell mühendislerince geliştirilen Türkiye'nin yerli iletişim platformu BiP, Pakistan'da en çok tercih edilen uygulama oldu.

Dünyanın önde gelen uygulama mağazası optimizasyonu ve mobil uygulama yazılım platformlarından biri olan MobileAction'a göre BiP, Pakistan'da Google Play Store’da tüm kategorilerde en çok indirilen uygulama oldu.

MobileAction platformunun paylaştığı verilere göre BiP’i, Telegram, Pi Network ve WhatsApp takip ediyor.

Öte yandan Bangladeş ve Endonezya gibi ülkelerde yoğun ilgiyle karşılaşan BiP, Hindistan’da da en çok indirilen anlık mesajlaşma uygulamaları kategorisinde 6’ncı sırada bulunuyor.

65 milyondan fazla indirildi

Pakistan Ulusal Gençlik Meclisi lideri Atşan Ali Abbasi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pakistanlıların Türkiye ile ilişkisi bulunduğunu, Türkiye'yi sevdiğini ve BiP’i kendi ülkelerinin mobil uygulamasıymış gibi düşündüklerini söyledi.

Turkcell'den yapılan açıklamada, BiP'in 2013'te kurulduğu ve şimdiye dek dünya genelinde 65 milyonun üzerinde indirildiği belirtilerek, uygulamanın son 10 günde yurt dışı ve yeni kullanıcıların geldiği en önemli pazarlardan olan Pakistan'da 8 milyonun üzerinde indirildiğine dikkat çekildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Açıklamada, WhatsApp tartışmalarının ardından 10 milyon yeni kullanıcının uygulamayı indirdiği aktarıldı.

WhatsApp’ın çok sayıda ülkedeki kullanıcılarından tepki çeken kişisel verilerin korunmasına dair yeni politikasının ardından milyonlarca kişi alternatif mesajlaşma uygulamalarına yönelmeyi sürdürüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23