• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ölü sayısı artıyor! Rusya’da Putin’e şok suçlama

Yeniakit Publisher
2020-04-09 19:11:00 -
Ölü sayısı artıyor! Rusya’da Putin’e şok suçlama

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle son Son 24 saatte bin 459 vaka görülürken, ölü sayısı 76'ya yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı 10 bini geçerken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeterli önlemleri almamakla suçlandı.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yeterince önlem almamakla eleştirilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyonu'nun liderleriyle video konferans yöntemiyle görüştü. Putin'in görüşmesi öncesi yaptığı konuşma ise ülke televizyonunda canlı yayınlandı.

Rus yetkililerden her bir kişinin hayatı için mücadele etmelerini isteyen Putin, koronavirüsle mücadelede önümüzdeki iki-üç haftanın belirleyici olduğunu vurguladı.

Putin, "Önümüzdeki iki-üç hafta Rusya'da koronavirüsle mücadelede belirleyici olacak. Bir yorgunluk oluştuğunu anlıyorum zira çoğu kişi için sürekli dört duvar arasında bulunmak sıkıcı ve rahatsız edici bir durum. Ancak başka seçenek yok. Karantina uygulamasına geçici olarak dayanmamız gerekiyor. Enfeksiyonla mücadelede ulaşmamız gereken dönüm noktası göstereceğimiz disipline ve sorumluluğa bağlı" dedi.

"Ekonomiyi durduramayız. Bölgeler arasındaki taşıt trafiğini, yük ve yolcu taşımacılığını kapatamayız" şeklinde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşletmelerin çalışmalarını kitleler halinde kısıtlayamayız. Bunun ne kadar yıkıcı sonuçlara yol açacağını anlamamız gerekir. Kendimizden emin şekilde, tempolu ve profesyonel bir şekilde çalışacağız."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılacağı sözü veren Putin şunları söyledi:

"Sağlık sisteminde oluşturulan rezervlerin, ek kapasitelerin tamamının gerekli olmamasını umuyorum. Ancak şu anda her bölgedeki her bir kişinin hayatı için mücadele etmeye hazır olmalıyız. Bugün sağlık kuruluşlarındaki durumun iyileştirilmesi, kaynaklarının ve imkanlarının artırılması tüm bölgeler için ortak ve vazgeçilmez görevdir. Bu amaçlar doğrultusunda hastanelerin enfeksiyon birimlerinde ilave özel ve tam donanımlı yatakların tesis edilmesi karar aldık. Doktorlar, hemşireler, sağlık personeli için de özel çalışma koşulları ve artan yük nedeniyle ek ödeme yapılmasını kararlaştırdık."

Karantina şartlarına uymayanlara ceza

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, evlerinde tedavi gören Kovid-19 hastalarına durum ve konumlarını takip eden uygulamalı cep telefonlarının dağıtıldığı belirtildi. Açıklamada, uygulamayı kullanmayarak karantina şartlarına uymayanlara idari ceza verileceği kaydedildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında ülkede maaşların kesilmemesi kaydıyla idari izinlerin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını açıklamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ulvi

O suriyede yeni silah deniyor.Ne işi olur Coronayla
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23