• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Norveç hükümetinden İdlib'de çatışmaların durdurulması açıklaması

Yeniakit Publisher
2019-12-30 23:15:33 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Norveç hükümetinden İdlib'de çatışmaların durdurulması açıklaması

Hükümetin açıklamasından: - Suriye'deki nüfusun güvenliği konusunda derin endişelerimiz var. Tarafları, sivilleri ve sivil altyapıyı korumak için çatışmayı durdurmaya çağırıyoruz" - Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman: - ''Nihayet İdlib konusunda Norveç'ten bir ses duyduk''

STOCKHOLM (AA) - Norveç hükümeti, Suriye'nin İdlib kentindeki sivillere yönelik saldırıların durdurulmasını istedi.

Norveç hükümetinin resmi internet sayfasında yayımlanan açıklamada, Suriye'nin İdlib kentindeki sivillere yönelik saldırıların durdurulması istendi.

İdlib'de son iki haftada şiddetin arttığına dikkatin çekildiği açıklamada, ''Suriye'deki nüfusun güvenliği konusunda derin endişelerimiz var. Tarafları, sivilleri ve sivil altyapıyı korumak için çatışmayı durdurmaya çağırıyoruz.'' ifadesi kullanıldı.

- Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Çorman'dan tepki

Norveç hükümetinin açıklamasına, Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman'dan tepki geldi.

Çorman, Facebook hesabından, Norveç'ten nihayet İdlib konusunda tepki geldiğine işaret ederek, ''Nihayet İdlib konusunda Norveç'ten bir ses duyduk! Norveç basınının İdlib'deki trajediyi maalesef görmezden gelmeyi seçtiğini gözlemliyoruz. Bu tutumu ekim ayında Barış Pınarı operasyonumuza verdikleri aceleci, taraflı, haksız ve yanlış tepkiyle de karşılaştırıyoruz tabii ki.'' ifadesini kullandı.


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23