• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

NATO ülkelerine uyarı: Anahtarı Türkiye'de!

Yeniakit Publisher
2019-12-04 00:30:00 -
NATO ülkelerine uyarı: Anahtarı Türkiye'de!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Vladimir Pristayko, NATO'nun Karadeniz bölgesine odaklanması gerektiğini belirterek, "Karadeniz Bölgesi, NATO ve Türkiye'nin varlığı sayesinde güvende. Karadeniz Bölgesi'nin anahtarı komşumuz Türkiye'de." dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Vladimir Pristayko, İngiltere'nin başkenti Londra'da katıldığı bir konferansta, NATO'nun, Avrupa'nın kuzeyi ve Baltık ülkelerine odaklandığını söyledi.

'Kaybedecek olursak tek başına kalırız'

NATO'nun Karadeniz Bölgesi'ne yoğunlaşması gerektiğine vurgu yapan Pristayko, "Karadeniz Bölgesi, NATO ve Türkiye'nin varlığı sayesinde güvende. Karadeniz Bölgesi'nin anahtarı komşumuz Türkiye'de. Bu konuda NATO ile hemfikiriz. Güney Avrupa ve dünyanın diğer bölgeleri nedeniyle konsantrasyonumuzu kaybedecek olursak tek başına kalırız." diye konuştu.

'NATO'nun kararsızlığı saldırıya neden oldu'

Pristayko, bugün İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan NATO liderler zirvesinin 2008'de Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "10 sene geçti ve Ukrayna ile Gürcistan NATO'ya davet edilmedi. NATO'nun kararsızlığı, Rusya'nın önce Gürcistan'a sonra da Ukrayna'ya saldırmasına neden oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Pristayko ülkesinin, NATO'nun doğu sınırını koruduğunu ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

raı

bak hele sen bu işe karadenız bolgesı yturkıya sayesınde güvendeymiş ha duydunuzmu yanı rusya hucum edecektı ukranyadan avrupaya ve amerıka ama ama türkıya rusya karşısına dıkıldı ha duydunuzmu ve rusya turkıyaya s 400 verıp avrupa amerıkadan koruyacak ha ve turkıya surıyede rus korumasında gezcek ha duydunuzmu hele hele anahtar turkıya elınde ha islamm akit gerımı kalır akit de karadenızde rusya natoya saldırsa rusya ya dıkilir akit varya akit komık desen değil bılmem ne bu dunya hali

Real

Turkiyeyi en sonunda anlıyorlar.erdogan hadlerini bildirince.oncrden bizi cepte goruyorlardi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23