• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Natanz Nükleer Tesisi’ndeki patlamanın nedeni açıklandı

Yeniakit Publisher
2020-08-23 22:09:00 -
Natanz Nükleer Tesisi’ndeki patlamanın nedeni açıklandı

İran'ın İsfahan kentinde bulunan Natanz nükleer tesisinde geçtiğimiz ay meydana gelen patlamanın nedeninin sabotaj olduğu açıklandı.

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, Natanz'daki patlamanın sabotaj nedeniyle meydana geldiğini açıkladı.

Patlamanın emniyet tarafından araştırıldığını belirten Kemalvendi, önümüzdeki günlerde daha geniş bir açıklamanın yapılacağını belirtti.

İran'daki nükleer faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Kemalvendi, şimdiye kadar 130 ton ağır suyun ihraç edildiğini, ayrıca 3 ton zenginleştirilmiş uranyum elde ettiklerini açıkladı.

İran 3 ton zenginleştirilmiş uranyum üretti

İran'ın Natanz şehrinde bulunan Şehid Ahmedi Ruşen Nükleer Merkezi'nde 2 Temmuz'da patlama nedeniyle yangın çıktığı açıklanmıştı.

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Kemalvendi, olayda can kaybı ya da yaralanan olmadığını sadece madi hasar oluştuğunu kaydetti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

aziz

neden teror devleti israilde meydana gelmez bu tur savas yontemleri

Maraşlı

Bir okur yazmış onlarda niçin bu tür olaylar olmaz diye. Çünkü it iti ısırmaz muhalefet iktidar bir dir aralarından su sızmaz " demokratik bir devlet" olduğu için orada hainleri yaşatmazlar. Nasıl ıraka demokrati getirdiler. Içlerindekileri de anında demokrat ederler ruhun duymaz. Bizde demokrasi olmadığı için herkez başka telden özellikle dehainlk telinden çalarlar. Sonra da çıkıp hak HUKUK dan adaletten dem vururlar Joninin zincirinin ucundakiler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23