• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nafakazede AYM’ye gidiyor

Yeniakit Publisher
2022-04-19 10:17:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Nafakazede AYM’ye gidiyor

Türkiye’de büyük bir toplumsal sorun haline gelen “süresiz nafaka” meselesi bir türlü çözülmüyor.

Yaklaşık 3 milyon “süresiz nafaka” mağduru vatandaş, iktidardan bir an önce adım atmasını beklerken, yargıya başvurular da başladı.

Kanun çıkarılmalıydı

Konuya ilişkin Akit’e konuşan Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Kurucusu İlhan Ergincan, şunları dile getirdi: “Temel taşımız ailenin yıkılmasına izin vermemek ve 3 milyonu aşkın süresiz nafaka mağdurunun hakkını savunmak adına Anayasa Mahkemesine (AYM) süresiz nafakanın iptali için başvuruyoruz. Hükümet kanadından sürekli ertelenmemiz ve kanunun çıkarılması yönünde adımlar atılmaması nedeniyle artık hakkımızı AYM’ye aramaya karar verdik. Bu hafta itibariyle boşanma davası sonuçlanmış, üst mahkemelerce de kararı onanmış 3 mağdurumuz ile birlikte Anayasa Mahkemesi’ne ömür boyu nafakanın adil olmadığı ve süre konulması gerektiği hakkında başvuru yapacağız.”

En büyük zararı aile gördü

Ergincan, şöyle devam etti: “Başvuruda ayrıca TEFE-TÜFE nedeniyle her yıl yüzde yüz üzerinden artan nafaka miktarlarının son bulması ve uzayan mahkeme süreleri ile ilgili de başvurumuz olacak. Aile değerlerimizin korunması, Ailenin yaşatılması, evlilik birliğinin sürdürülebilir olması ve gerçek mağdur kadın-erkek-çocukların korunması adına milyonlarca mağdurumuzun temsilcisi olarak adım atmaktan yılmayacağız ve korkmayacağız. Haklı mücadelemiz son bulana kadar bu uğurda mücadelemize her türlü yasal yollardan devam edeceğiz. Son 10 yılda her sene 200 bin üzeri boşanma davası ile Aile birliğinin temelden sarsıldığı ve evliliklerin azaldığı bir süreç ile ilgili müdahale edilmemiş ve yanlış Aile politikaları ile Aile büyük zarar görmüştür.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

cem

aile önemli değil. kadın çalışsın yeterli...bizleri muasır medeniyete çalışan kadınlar ulaştıracak!

Mehmet ERGÜN

Üfe oranı olmuş % 120. Çalışan kadına bu adalet 10 yıldır nafaka ödettiriyor. Hayatımızı zehir eden birine hala nafaka ödemekten bıktık. 10 yılda bir insan fakirlikten kurtulamaz mı? Yazık Nafaka ödemekten yıllardır asgari ücretin altında yaşıyorum. Nafaka alan kadın da 6000 TL. maaşı ve nafaka ile hala fakirim diye adalet kanalı ile beni süründürüyor. 1000 TL nafaka alan kadın %120 üfe ile bu yıl 2200 TL. nafaka alacak
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23