Murat Ongun, kayağa gittiğini de inkar etti: Bin takla attı! Ekrem'in kankası Ekrem'e özendi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’un emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Bin takla atan Ongun, tıpkı İmamoğlu gibi suçlamaları reddetti. Daha önce "Uludağ pahalı, yurtdışındaki tatili, önceden rezervasyon yaptırdığım için ucuza getirdim" demişti.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İmamoğlu’na yakın pek çok ismin 19 Mart Çarşamba sabahı gözaltına alınmasının yankıları sürüyor.
Gözaltındaki İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’un emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Ongun, tüm suçlamaları reddetti. İfade tutanağı 131 sayfa tuttu.
Ongun’a, emniyette Medya A.Ş. tarafından yürütülen reklamlar, medya ilişkileri, ihaleler konulardaki tanık beyanları ve gizli tanık ifadeleri soruldu.
Murat Ongun, Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak belediyenin ihalelerine katılmadığını, gelir getirici az sayıda ihalenin kendisine imzaya getirildiğini bildirdi.
İmamoğlu ile ilişkisi soruldu
Soruşturmadaki diğer şüphelileri tanıyıp tanımadığının sorulması üzerine Ongun, Ekrem İmamoğlu’nu 12 yıldır tanıdığını, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden bu yana basın danışmanlığı yaptığını aktardı.
Ongun, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı olmasından dolayı kendisiyle yoğun görüşmem son derece normaldir. Buradan bir suç isnadı yaratılmaya çalışılmasına anlam veremedim” dedi.
“Hayatımda hiçbir zaman İsviçre’de kayağa gitmedim”
Murat Ongun, iddialarda geçen “KİPTAŞ’ın 70 dairesini delegelere dağıttıkları” iddiasının KİPTAŞ şirketinde yalanlandığını ve konunun mahkemelere taşındığını söyledi. “Reklam işlerine bakan Murat Ongun, ihaleleri yakınlarına dağıtır, İsviçre’ye kayağa gidecek kadar zenginleşti” şeklindeki tanık beyanları da sorulan Ongun, “Herhangi bir yakınıma, eşime, dostuma ihale veremem, hayatımda hiçbir zaman İsviçre’de kayağa gitmedim. Bu konuda iki İçişleri Bakanlığı denetçisi tarafından teftiş edildim. İstenen tüm belgeleri sundum” dedi.
"ULUDAĞ DAHA PAHALI" DEMİŞ, EKREM'İN DE "BAK KEYFİNE" SÖZÜNÜ HATIRLATMIŞTI