• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhalifler, Kusayr’da Esed ve Hizbullah’a geçit vermiyor

Yeniakit Publisher
2013-05-21 21:18:00 - 2013-05-21 21:19:44
Muhalifler, Kusayr’da Esed ve Hizbullah’a geçit vermiyor

Humus’un Kusayr ilçesini almak için bir haftadır Hizbullahla birlikte yoğun saldırı düzenleyen Esed’in ordusu, muhaliflerin direnişini aşamadı. Yoğun çatışmaların yaşandığı Kusayr’da öldürülen Hizbullah militanın sayısı 70’e ulaştı.

Lübnan Hizbullah’ı ile birlikte muhaliflerin elinde bulunan Humus’un Kusayr ilçesine havadan ve karadan yoğun saldırı düzenleyen eli kanlı Esed’in ordusu, muhaliflerin direnişini aşamadı. Yoğun çatışmaların yaşandığı Kusayr’da öldürülen Hizbullah militanı da 70’e ulaştı. Çatışmalarda Esed güçlerine ait Şebbihalardan çok sayıda asker öldürüldü. Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi(SRGC), Hizbullah birliklerinin sabahtan bu yana Kusayr kasabasına girmeye çalıştığını, orduya ait savaş uçaklarının da ilçeyi belli aralıklarla bombaladığını belirtti. SRGC, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı birliklerin saldırılara karşı sert direniş gösterdiğini vurguladı.
ÖSO Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçenin rejim güçlerince denetim altına alındığı haberleri asılsızdır. Silahlı muhalifler, Suriye ordusu ile Hizbullah militanlarına karşı kahramanca mücadele etmektedir” denildi.
ÖSO birliklerinin Kusayr’da Hizbullah milislerine ağır kayıplar verdirdiğini aktaran komutanlık, Lübnan hastanelerinin yaralı Hizbullah milisleriyle dolduğunu ve yaralılar için kan arandığını öne sürdü.
Öte yandan Esed güçlerinin son 36 saat içerisinde düzenlediği hava destekli saldırılarda ise 20’si çocuk, 115 kişinin öldüğü bildirildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23