• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muğla'da ilk defa görüldü! Japonlar bu böceği almak için Türkiye'ye geliyor

Yeniakit Publisher
2018-05-22 18:01:00 -
Muğla'da ilk defa görüldü! Japonlar bu böceği almak için Türkiye'ye geliyor

Altı antenli böcek olarak da adı geçen ve Türkiye’de sadece Amanos Dağları'nda yetiştiği bilinen Geyik böceği, Muğla’da ilk defa ortaya çıktı.

Oturduğu masaya konan Geyik böceği ile ilgili araştırma yapan bir vatandaş, böceğin koruma altında olan ve Japonya’da çok değerli bir böcek olduğunu öğrenince durumu Muğla Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bildirdi. Geyik böceğinin boyunun yaklaşık telefon şarj cihazı kadar olduğunu söyleyen vatandaş, altı antenli böcek ile de ilk defa karşılaştığını ifade etti.

 

JAPONLAR ALMAK İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Özellikle böcek koleksiyonerleri arasında çok revaçta olan altı taraklı Geyik böceği, dünyanın dört bir yanından koleksiyoner ve araştırmacıyı Türkiye'ye çekiyor. Son zamanlarda bölgeyi en çok ziyaret edenlerin başında ise Japonlar geliyor.

Genellikle Japonlar evcil hayvan olarak besliyorlar. Almanlar ise koleksiyon yapmak amacıyla topluyorlar.

Kaynak : http://www.bocekler.org/2014/08/6-antenli-geyik-bocegi.html

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23