• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mücadelede yeni adım! Başkan Erdoğan liderliğinde bir ilk yaşanacak

Yeniakit Publisher
2020-03-30 09:59:00 -
Mücadelede yeni adım! Başkan Erdoğan liderliğinde bir ilk yaşanacak

Koronavirüs kapsamlarında çalışmalarına Huber Köşkü’nde devam eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne ilk kez telekonferans yöntemiyle başkanlık edecek. Toplantıda koronavirüsle mücadelede alınacak yeni tedbirler masaya yatırılacak.

Kabinede ağırlık olarak koronavirüse karşı mücadelede gelinen son durum, yapılan çalışmalar, alınan tedbirler değerlendirilecek. Türkiye'de ilk vakaların görülmesinin ardından bakanlarla telekonferans yöntemiyle dar kapsamlı görüşmeler yapan Erdoğan, salgın tehlikesi geçene kadar kabine toplantılarını artık her pazartesi "temassız" düzenleyecek.

Hürriyet'in haberine göre ekonomik önlemlerin ele alınacağı toplantıya Mehmet Cahit Turhan'ın yerine atanan yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da ilk kez katılacak. Erdoğan'a kabine toplantısında İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik edecek. Toplantıda kamu düzeninin korunması, sağlık sisteminin etkin şekilde işletilmesi, gıda, sağlık, temizlik tedarik zincirinin ayakta tutulması, sosyal mesafenin ve izolasyonun sağlanması konusunda önümüzdeki günlerde alınabilecek yeni tedbirler ele alınacak.

Son durumu anlatacaklar

Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son vaka sayıları, tedavi süreçleri, Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve ilaç temini konusunda kabine üyelerine kapsamlı bir brifing verecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alınan kararlar doğrultusunda 30 büyükşehirdeki uygulamalar, şehirlerarası seyahat kısıtlaması, 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı gibi başlıklarda bir sunum yapacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un uzaktan eğitim ve sınavlarla ilgili önümüzdeki dönemde atılacak adımlar konusundaki çalışmaları paylaşacağı toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli medikal cihaz, test kiti ve maske üretiminde gelinen son durumu anlatacak.

Yeni bir döneme girdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 maddelik tedbir paketini açıkladığı toplantıda, "COVID-19 hastalığı ile mücadelemizi milletimizle birlikte kararlılıkla sürdürüyoruz. İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu krizin üstesinden gelebilmek için daha çok fedakarlık yapmamız gereken bir döneme girdik" demişti.

Yeni bakanla video konferans

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile video konferans yöntemiyle görüştü. Görüşmede İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Trump’a büyük öfke" target="_blank">
Vaka sayısında Çin’i geçen ABD krizin eşiğinde! Donald Trump’a büyük öfke
Vaka sayısında Çin’i geçen ABD krizin eşiğinde! Donald Trump’a büyük öfke

Dünya

Vaka sayısında Çin’i geçen ABD krizin eşiğinde! Donald Trump’a büyük öfke

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat

bireysel ve kişisel yaptırımlar kesinlikle artırılmalı, affedilmemeli, kimsenin insiyatifine bırakılmamalı.açmanın yasak olduğu işyerini açmak, orada bulunmak için verilen ceza komik bir tutar.özel otomobiliyle herkes şehir dışına çıkmada neden serbest.tıpkı toplu taşımada olduğu gibi ceza verilmeli.yakalanan araç bağlanmalı.

serdar

tümden sokağa çıkma yasağı getireceklerde..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23