• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milli iradenin direnişi

Yeniakit Publisher
2013-06-16 22:00:00 - 2013-06-16 21:09:27
Milli iradenin direnişi

Millî iradeyi çiğneyerek, ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyen iç ve dış mihraklara inat Kazlıçeşme’ye akın eden 1 milyonu aşkın vatandaş, “millî direniş” sergiledi. Mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, “Bu millet millî iradeye, demokrasiye, hukuka her z

MURAT ALAN/MEHMET ÖZMEN
KORAY TAŞDEMİR
AK Parti’nin Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlediği “Milli İradeye Saygı Mitingi”ne 1 milyonu aşkın kişi katıldı. İstanbul’un dört bir tarafından meydana akan insan seli alana sığmayınca, on binlerce kişi mitingi cadde ve sokaklara kurulan dev ekranlardan takip etti. “Dik dur eğilme bu millet seninle” sloganları eşliğinde coşkulu kalabalığa hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batı medyası ve Türkiye’deki işbirlikçilerinin “Türk Baharı” şeklindeki söylemlerine tepki gösterip, “Be hey gafil, be hey cahil, Türkiye’deki Türk Baharı 3 Kasım 2002’de oldu” dedi.
Miting alanına eşi Emine Erdoğan ile gelen Başbakan Erdoğan, vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Erdoğan, alanı dolduran vatandaşları selamlarken, vatandaşlar da ellerindeki Türk bayrakları ve parti flamalarını sallayarak, Erdoğan’a tezahüratta bulundu.
Erdoğan, “Bugün İstanbul’da, işte bu muhteşem, işte bu mahşeri insan selinin içinde tekrar söylüyorum; eğer Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa, uluslararası medyaya rağmen görmek isteyen varsa, fotoğraf burada” dedi. Bu sırada vatandaşlar, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları attı.
“ULUSLARARASI MEDYA,
BUNU DA GİZLEYİN OLUR MU?”
Erdoğan, Gezi Parkı’ndaki eylemleri saatlerce canlı yayınlayan uluslararası medyayı da eleştirdi ve “Uluslararası medya, bunu da gizleyin olur mu? Hadi bakalım BBC bunu da gizle, CNN bunu da gizle, Reuters bunu da gizle. Günlerdir yalan haberler ürettiniz. Türkiye’yi dünyaya farklı gösterdiniz. Siz yalanlarınızla baş başa kaldınız. Bu millet sizin dünyaya tanıttığınız millet değil. Bu millet samimi. Bu millet gece tencere tava çalan bir millet değil” dedi.
 “GEZİ PARKI MİLLETE TESLİM EDİLDİ”
Erdoğan, şu anda Gezi Parkı ve Taksim Meydanı’nın boşaltıldığı, millete teslim edildiğini hatırlatarak, “Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gezi Parkı’nın içini temizledi. Şimdi çiçeklendirmesini yapıyor, yeşillendirmesini yapıyor. Gerçek çevreciler şu anda iş başında. Atatürk Anıtı’nın ki Cumhuriyet Anıtı’dır adı aynı zamanda. Oranın da çevresindeki çiçeklendirmeler yapıldı” dedi.
“AB PARLAMENTOSU HADDİNİ BİL”
Erdoğan, Türkiye’nin sosyal medya üzerinden üzerinde ameliyat yapılabilecek bir ülke olmadığını belirterek, “Türkiye, Türkiye’yi tanımaktan aciz parlamentoların kararlarıyla mahkum edilebilecek bir ülke hiç değildir. Avrupa Birliği Parlamentosu bizimle ilgili bir karar almış. Haddini bil ya, haddini bil. Sen Türkiye ile ilgili karar almaya yetkili misin ya? Daha ilk gün ne dedim, ‘Sizin aldığınız kararı tanımıyoruz’ dedim. Ve aldıkları kararı kendilerine iade ettim” dedi.
“BAZI MEDYA KURULUŞLARI
AYNI OYUNUN İÇİNDE”
“Güdüyorlardı, istedikleri gibi hükümet kuruyorlardı bu ülkede” diyen Erdoğan, “İstediklerini indiriyorlardı, istediklerini getiriyorlardı. İşte bazı medya kuruluşları aynı oyunun içindeler, aynı numarayı yapıyorlar ama hepsi turnusol kağıdı gibi ortaya çıktı. Faiz lobisi çok iyi ortaya çıktı. Ey ulusalcılar, ey CHP ve yandaşları, terörist başıyla Atatürk’ü ve Türk bayrağını nasıl yan yana getirdiniz” diye konuştu.
“30 BİN KUMANYAYI
KİMİN GÖNDERDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
Erdoğan, yerli ve yabancı, birlikte hareket eden medyayı eleştirdi ve “Dürüst olun dürüst. Basın ahlakı var, namuslu olun. Biz bu yola dik çıktık, dik yürüyeceğiz. Dikleşmeyeceğiz, ama yola emin adımlarla devam edeceğiz. Bunlar alışmışlardı. İstediklerini yapıyorlardı. Ama yüzleri çok iyi ortaya çıktı. Taksim Meydanı’na 30 bin kumanyayı kimin gönderdiğini çok iyi biliyoruz. Kendi otellerinde, terörle işbirliği yapanları yatırıp kaldırdıklarını çok iyi biliyoruz. Bunların hesabı sorulmayacak mı? Biz hesabını sormazsak millet bizden hesabını sorar.”
 “GEZİ PARKI TEMİZLENDİ”
Erdoğan, Taksim Gezi Parkı’na müdahaleye ilişkin, “Dedim ki ‘Bu Gezi Parkı’nı da temizleyeceksiniz. Artık burada da sona geldik’ dedim. Daha dayanılmaz. İşte dün de biliyorsunuz o operasyon yapıldı ve temizlendi” şeklinde konuştu.
“CAMİDE ALKOL KULLANANLARA
HESAP SORULACAK”
Erdoğan, “Ben merak ediyorum. Dünyanın değişik yerlerinden acaba Taksim Meydanı’na gelip bu olayların içerisine karışan yabancıların burada ne işi var?” diye sordu ve şöyle devam etti: “Bu dönen dolaplara aldanmayın. Bunların hepsini aşarız, yeter ki siz bu güzel tabloyu her zaman koruyun. Medyaya şiddet uygulayanları milletim görsün. Türkiye ekonomisine zarar vermek için açıklama yapanları, tavır belirleyenleri, kendi ülkesine kastedenleri milletim anlasın. Şunu açık açık söylüyorum; 18 gün boyunca sokak sokak terör estirenlere, benim başı örtülü kardeşlerime el uzatanlara, yanında bebeği olduğu halde hem anneye hem bebeğe şiddet uygulayan alçaklara, ahlaksızlara, Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ne ayakkabılarıyla giren, 3 gün orayı işgal edenlere, orada alkol kullanan saygısızlara, hukuk dairesi içinde gereken hesabı mutlaka soracağız” dedi.
“YAVRULARIMIZI ANARŞİST
OLSUNLAR DİYE TESLİM ETMEDİK”
Sanatçılara mahalle baskısı uygulayanları milletin bilmesini istediğini hatırlatan Erdoğan, “Lise talebelerine baskı uygulayanları milletim bilsin. Şimdi ben buradan bazı okulların müdürlerine, öğretmenlerine sesleniyorum. Araştırmalar devam ediyor. Ben bu tür okul müdürlerini okullarımızın başında görmeyi asla kabul edemem. Çünkü biz bu yavrularımızı size teslim ettik. Anarşist olsunlar diye teslim etmedik. Bunları iyi yetiştirin, iyi okutun, iyi eğitin diye gönderdik. Birilerinin mitinglerine bunları derslerden çıkararak gönderin diye değil” dedi.
“ORADA SİZE GÖSTERİ
YAPTIRTACAK, MÜMKÜN MÜ?
Erdoğan, “Diyorlar ki; ‘Sayın başbakan çok sertsin’ Bazıları da ‘Diktatör’ diyor. Bu nasıl diktatör ki; sizin gibi o Gezi Parkı’nı işgal edenlerle, samimi çevrecileri kabul ediyor? Böyle bir diktatör var mı ya dünyada? Tarihinde var mı? Orada size gösteri yaptırtacak ha, mümkün mü? Biz bu milletin hizmetkarıyız hizmetkarı. Biz bu yola öyle çıktık. Biz bütün adımlarımızı sevgi üzerine bina ettik. Kendilerine yargı kararını bekleyeceğimizi söyledik. Ardından halk oylaması yapacağımızı söyledik. Bunun neticesine göre hareket edeceğimizi söyledik” diye konuştu.
“VANDALLIKLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Erdoğan, şunları söyledi:
“18 gündür yapılan bu şiddet eylemleri, azınlığın çoğunluğa, imtiyazlıların mağdurlara, seçkinlerin millete egemen olma, hükmetme imtiyazlarını geri alma girişimidir. Ağacın, çevrenin, Gezi Parkı’nın arkasına saklanıp, korkakça, alçakça, ahlaksızca, kendi kirli hesaplarını görmeye çalışanları biliyoruz. Ağacın, çevrenin, Gezi Parkı’nın arkasına saklanan faiz lobisini de biliyoruz. Milli irade hırsızlarını, kaymak tabakayı, bizler de milletimiz de çok iyi tanıyoruz. Sandıktan başka yol arayanlara, bu ülkede geçit vermeyeceğiz. Milli irade hırsızlarına asla fırsat tanımayacağız. Çetelerin, terör örgütlerinin, illegal örgütlerin, vandallıkla, ahlaksızlıkla, milletin huzurunu bozmalarına müsaade etmeyeceğiz” dedi.
ALANDAN NOTLAR
81 ilin isimlerinin yazılı olduğu kırmızı-beyaz balonların bulunduğu miting alanında, “You will never walk alone” (Asla yalnız yürümeyeceksin), “Milletin adamları” yazısı ile Adnan Menderes, Turgut Özal ve Başbakan Erdoğan’ın resimlerinin bulunduğu pankartlar dikkati çekti.
Başbakan Erdoğan’ın hitap edeceği platformun arka fonunda, “Büyük oyunu bozmaya, haydi tarih yazmaya”, “Milli iradeye saygı mitingleri” yazılarının yer aldığı görüldü.
Pankartlardaki “Davamız göklerde dalgalanan bir sancak, biz Allah’ın huzurunda eğiliriz ancak”, “Dik dur eğilme” gibi yazılar dikkati çekti.
Alanda, Türk bayrağı ve AK Parti bayrağının yanında Azerbaycan, Filistin ve Makedonya gibi ülkelerin bayraklarının da bulunduğu görüldü.
Bu arada bir içecek firması tarafından, üzerinde “Tencere tavayla ancak mide devrimi yaparsınız” yazılı pankart açıldı. Ayrıca Başbakan Erdoğan’ın Türk bayrağını öptüğü bir fotoğrafı ile “Yedirmeyeceğiz” yazısı yer alan bir pankart taşındı.
Alana gelen vatandaşlar, “Acil muhalefet aranıyor” , “Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak”, “Duruşun asaletinden, gücün Rabbinden, desteğin milletinden”, “Dik dur eğilme, Dadaşlar seninle”, “Siyonizm şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Seni Çakallara Yedirmeyiz…”, “Usta”, “SSK’yi yedim, denizi yuttum, benim adım Kaset Kemal, ben bu istikrarı bozarım”, “Dik dur eğilme, Fikirtepe seninle”, “Hepimiz Erdoğan’ız”, “Asla yalnız yürümeyeceksin Büyük Usta”, “Kefeni giyip çıktığın bu yolda her zaman hazır kıta yanındayız. Büyük Usta”, “Balyoz’la yıkamadınız. Tencere tavayla asla...! Yıkamazsınız” yazılı pankartlar dikkat çekti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23