• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan "Kadıköy Anadolu Lisesi" soruşturması

Yeniakit Publisher
2021-09-11 12:22:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan "Kadıköy Anadolu Lisesi" soruşturması

Milli Eğitim Bakanlığı, "Kadıköy Anadolu Lisesi'ne düşük puanla öğrenci nakledildi" iddiası sonrasında soruşturma başlattı.

Geçtiğimiz günlerde, LGS'den 405 puan bir kız öğrencinin İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyon kararı ile Kadıköy Anadolu Lisesi'ne yerleştiği haberleri basında yer almıştı.

Kadıköy Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, Kadıköy Anadolu Lisesi'nin taban puanı 455 olduğu halde okula 405 puanlı bir öğrencinin kaydedildiğini öne sürmüştü. Bunun üzerine 405 puan almasına rağmen okula kaydı yapılan öğrencinin ise sağlık sorunu yaşadığı gerekçe gösterilmişti.

İki tarafta geri adım atmadı

Okul Aile Birliği, kararın mevzuata aykırı olduğunu savunurken; İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, yerleştirmenin yönetmeliğin 23. maddesine uygun olduğunu iddia etti.

Soruşturma başlatıldı

Bu gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Metinde şu ifadeler yer aldı: "İstanbul'da, bir öğrencinin puanıyla yerleştiği okuldan sağlık sorunları gerekçesiyle mevzuata aykırı şekilde başka bir okula naklinin gerçekleştirildiği yönündeki iddialar üzerine Bakanlığımız tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

dogruysa fetonün sinav hirsizligi usulsuzlugunden NE FARKINIZ VAR???? 

kul hakki yiyen imam olsa ne olur, imam ailesi olsa ne olur 

oyun

İyi bir okula girebilmek için bizim çocuklarımızın canı çıksın. Ama bazı çocuklar torpille istediği okula gitsin.  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23