• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milli Eğitim Bakanı'ndan okulların açılış tarihiyle ilgili son dakika açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-07-09 11:34:00 - 2020-07-09 11:56:37
Milli Eğitim Bakanı'ndan okulların açılış tarihiyle ilgili son dakika açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bilim Kurulu'nun vereceği bilgilere göre o tarihte açılıp açılmayacağını ilerleyen süreçlerde belli olacaktır. Ancak mevzuat gereği 31 Ağustos için tarih vermemiz gerekmektedir." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, takvimi açıklanan ve 31 Ağustos'ta açılması beklenen okullarla ilgili ezber bozan bir açıklamada bulundu.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

Okulların açılacağı hafta ne olacağını kimse bilemez. bizim için birinci öncelik öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı. 31 Ağustos'ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa , şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz. Aylardır hazırlanıyoruz.

Uzaktan eğitim devam edecek mi?

Bir süre açmayın, uzaktan eğitime devam edin denirse biz buna hazırız. Seyrekleştirme modeli deneyin derlerse buna da hazırız. Neden hazırız, bir yıl sonrasının içeriklerini bitirmek üzereyiz. O kadar hazırız. Gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Bize güvenin, yetkililere güvenin.

Bizim beklentimiz şu, verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlası ile var.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Biz LGS'de bir sınav verdik mi? Verdik. Bunu nasıl başardıysak, tamamını da böyle yapabiliriz. Riski gördüğümüzde ona göre tedbiri hemen alırız. Velilerimizin içi rahat olsun. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kabine bunu sürekli olarak her anlamda ele alıyor.

SORU- CEVAP

ÖZEL OKULLAR, DEVLET OKULLARINDAN BAĞIMSIZ OLARAK YÜZ YÜZE EĞİTİM VEREBİLECEK Mİ?

Devlet okulları için başka şart, özel okullar için başka şart diye bir şey yok. Özel okullardaki öğretmen ve öğretmenlerimizin sağlığından da biz sorumluyuz.

VAKA SAYILARININ AZ OLDUĞU İLLERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM OLABİLİR Mİ?

Bizim planlarımız her türlü koşula karşı. Eğitim ve pedagojinin de bazı kuralları var. Biz buna göre değerlendiririz. Şöyle olursa, böyle olursa ile durumu daha da karmaşıklaştırmaya gerek yok. Gerekli tedbirleri alırız hiç endişeniz olmasın.

UZAKTAN EĞİTİMDE ÖZEL OKULLAR PARA İADESİ YAPACAK MI?

Ticaret hukuku ile ilgili durumlara biz müdahil olamayız. Bu doğru değil. Bu konulara karşı zamanı geldiğinde tedbirleri oluşturmak gerek. Derneklerle istişare içindeyiz. Türkiye'deki özel okul temsilcilerinin tamamı ile görüşmeler yapıyoruz. O, o zamanın sorusu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hayrettin Hatunoğlu

Boş verin sayın bakan okulları, bu kafa ile eğitim yapıyormuş gibi yaptıkça hiç açmayalım daha iyi. Boşuna milyarlarca lirayı sokağa atıyoruz. Eğitimi gereği gibi yapsaydık. Bu pandemi sürecinde herkes kurallara uyardı. Bakın gençler hiçbir kuralı kanunu takmıyor.Canının istediği gibi davranıyor. Çünkü okullarda kural koymayı ve uygulamayı öğretmeyi birileri istemiyordu. Milletin ve devletin başına bela bir gençlik var artık.

alper MAĞDUR

Özel okulların ücret iadesi konusunda bilerek sessiz kaldınız, onların ekonomilerini düşüneceğiz diye velilerin hakkını korumaktan imtina ettiniz. Üç beş özel okul derneği, haksız olmalarına rağmen hak etmedikleri kazancı elde etmek adına bir açıklama yapma cesaretini gösterebilmişken, koskoca Bakanlık bu iradeyi gösteremedi. Diyemediniz ki; özel okul kardeşim para çokomel çokomel para. Pandemi sürecini maalesef yönetemediniz. Kaldı ki özel okul yönetimleri dahi suskunluğunuzu eleştirmekteler. Veli şikayetçiyse-özel okul yönetimi şikayetçiyse siz nasıl her hazırlığı yapmış oluyorsunuz çok acıklı. Önceki Bakanlar gibi bırakıp gitmenizde fayda var.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23