Milletin her seçimde sandığa gömdüğü CHP, Ortadoğu’da ne kadar kiralık katil varsa hepsini baştacı yaptı. Amerikancı, Rusçu, İsrailci olan CHP’nin en büyük aşkı ise, elinde binlerce Suriyelinin kanı olan katil Esed.
Türkiye’nin istikbalinin hedef alındığı 15 Temmuz gecesi evde oturup televizyon izleyen, sınır ötesi operasyonlarda askerimizi yalnız bırakan CHP, Türkiye’nin hayrına olacak her şeye karşı çıktı. Ortadoğu’da ne kadar kiralık katil varsa hepsini baş tacı yapan CHP, emperyalist ABD’den Nazi Almanya’sına, siyonist İsrail’den darbeci Sisi’nin yönettiği Mısır’a kadar mazlum halkları kıyımdan geçiren tüm ülkelere destek için koştu. Türkiye düşmanlarının kanserli bir partisi haline dönüşen CHP, kimi zaman Pensilvanya muhbirliğine kimi zaman da Kandil’in bekçiliğine soyundu. Binlerce kadının tecavüz, yüzbinlerce insanın ölümünden sorumlu olan Suriye’deki katil Esed rejimine destek veren CHP, “Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” diyerek ya Amerikancı ya Rusçu ya da İsrailci oldu.
“Amerika’nın malını kullanalım”
Türkiye’nin hava sahasını güçlendirmek için Rusya’dan alınan “S-400’e ne gerek var” diyen CHP, “Amerika’nın Patriotlarını alalım” diyerek ABD’nin safında yer aldı. Türkiye’nin meşru hükümete sahip çıkmak için Libya’ya asker göndermesine karşı çıkan CHP, darbeci Hafter’e “seküler ve makul” diyerek sahip çıktı. Türkiye’nin Müslüman Kardeşleri desteklemesinden rahatsızlık duyan CHP, binlerce Müslümanı öldüren Mısır’ın darbeci lideri Sisi’yi ziyaret etti, darbeyle devrilen İhvan yönetimini “terörist” olarak niteledi. Türkiye’nin İsrail’e ayar veren “One Minute” çıkışından sonra rahatsız olan CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın restini doğru bulmadığını söyledi. Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiği için vurulan Rus uçağına yönelik “olayları kaygıyla izliyorum” diyerek tepki gösteren CHP, Rusya’ya tek kelime etmedi. Sınırımızı ihlal eden Rus uçağının sınırımızı neden ihlal ettiğini irdelemeyen Kılıçdaroğlu, her fırsatta “hükümeti eleştireyim de ne olursa olsun” politikasından Rusya krizinde de vazgeçmedi.
Mehmetçiğe kurşun bile sıkarız dediler
2011 yılından bu yana Esed’e desteğini sürdüren CHP’liler, Suriye rejiminden tavır aldıklarını gizlemedi. Türkiye’nin Katil Esed rejimini vurmasını hazmedemeyen CHP’nin İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, “Bugün Suriye’ye savaş açsak banko Esed’i tutarım’’ diyerek, eli kanlı diktatörü Türkiye’ye tercih etti. Türkiye’nin İran ile yaşadığı kriz sonrası kin kusan CHP’li Eren Erdem, Türkiye İran savaşında, karşı safta yer alacağını kaydederek, Mehmetçiği tehdit etti. Aleni bir şekilde Türk askerine kurşun sıkacağını belirten CHP’li Erdem, yargı önünde hesap vermedi.
Ya şikâyet etti ya da karşısında durdu
Türkiye’nin Almanya krizinde bekleneni yapan CHP, milli ve yerli duruş ortaya koymak yerine Türkiye’yi dünyaya şikâyet etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Türkiye, bugün dünyadan soyutlanmış durumda. En son AB ve Almanya ile kavgalıyız” ifadeleriyle krizin fırsatını kaçırmadı. Türkiye’nin terör örgütü PKK ile mücadelesinden memnun olmayan CHP’nin PKK’cı vekili Sezgin Tanrıkulu, örgüte yönelik harekatların tamamına karşı çıktı. Mehmetçiğin Barış Pınarı Harekatı’nı hedef alan Tanrıkulu, PKK/PYD’ye yönelik operasyona tüm Türkiye’nin karşı çıkması çağrısında bulundu. Tanrıkulu daha önce de terörle mücadelede PKK terör örgütüne büyük zarar veren SİHA’lara da karşı çıkmıştı.



