• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milleti sırtına binip millete ihanet ediyorlar! Özel bankalardan milli savunmaya engel

Yeniakit Publisher
2019-08-18 07:48:00 -
Milleti sırtına binip millete ihanet ediyorlar! Özel bankalardan milli savunmaya engel

Vatandaşların sırtına türlü yüklerle binen ve yatırım, üretim, istihdam ile ihracatın önündeki en büyük engel olan faizden çok büyük paralar kaldıran bazı bankaların Türkiye için hayati öneme sahip savunma sanayi için destek olmak yerine köstek olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'nin ekonomik kriz sürecinden çıkması için attığı onca adıma rağmen, özellikle faiz kırbacıyla vatandaşların omuzundan inmeyen bankaların üretime, yatırım ve istihdama engel olmasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Son yıllarda attığı adımlarla adeta parmak ısırtan Türk sanayisi, bu alanda sadece ülkemizin güvenlik ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, muadillerinin çok daha ötesinde işlere imza atarak tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başarı.

İlk 5 ayda yüzde 37 yükseldi

Yılın ilk 5 ayında savunma sanayii yüzde 37 ile ihracatını en fazla artıran sektör oldu. Bu dönemde sektör ihracatı 1 milyar 74 milyon 424 bin dolara ulaşarak rekor kırdı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 2019 yılına ilişkin hedeflere dair önemli mesajlar vermiş ve "Bu konuda gerçekten çok büyük sabır gerekiyor. Hedefimizi bu sene için 3 milyar doların üzerine koymak istiyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Savunma şirketlerine özel banka freni

Bilindiği üzere Türkiye; Güney Amerika, Afrika, Uzak Doğu, Orta Asya, Doğu Avrupa ve ABD de dahil olmak üzere pek çok bölge ve ülkeye silah ihraç ediyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yabancılara satılan savunma sanayi ürünlerinde kamu kuruluşları kadar bu alanda faaliyet gösteren özel şirketler de yer alıyor. Çok sayıda yerli savunma şirketi, ürettikleri araç ve sistemleri yabancılara satarak, ülkeye oldukça yüksek bir döviz girdisi sağlıyor.

Böylesine önemli bir işe imza atan Türk firmalarının son dönemlerde ülkemizde faaliyet gösteren özel sermayeli bankalarla ciddi sıkıntılar yaşadı öğrenildi.

"Etik bulmuyoruz" bahanesi resmen Türkiye düşmanlığı

Bankaların, savunma sanayisindeki Türk firmaların işlemlerinde oldukça zorlayıcı adımlar attığı kaydedildi.

Söz konusu bankaların, "Savunma sanayisine verilen desteği etik bulmuyoruz" bahanesiyle savunma sanayi firmalarına teminat mektubu vermedikleri belirtildi.

Hatta bazı Avrupalı bankaların, Türkiye'de yaptıkları ortaklık protokollerinde "Savunma sanayine iş yapan firmaların kredi talepleri ancak yönetim kurulu kararı ile olacaktır" şeklinde şerh düştükleri ortaya çıktı.

(Yeni Şafak)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kasım

Onlarda devlet bankalarıyla çalışsınlar. Devlet bu kadar milliyse, bahsettiğiniz şirketlere devlet bankalarından faizsiz borç versin.

Abdullah Murat

Silah satışı müslümanın helal kazancı olamaz özellik düşmana silah satışı onlrdan olmaya vesile büyük bir hainliktir. Kafirlerin parayı dini yapmışların yolundan şeytanın yolundan gidiyorsunuz Bugünkü savaşların bir çoğunun vesilesi bu savaş sanayisi patronlarının yeni silahlarını deneme ve pazarlamasıdır ki. Bu dünyevi etik olan mevzudur Müslümanı ise Kuran bağlar kafirler savaşılması gerene düşmandır ve savaş aracı imal ve üretim bizzatihi Allahın emridir Ama küfre şeytanan ve dostlarına karşıdır Siz ise o değersiz kağıt parçalarına dünyanızı ahiretinize değiştiryorsunuz İslamda oru Allaha aittir dünya onun mülküdür Düşmana karşı silah üretimi askerlik gibi müslümanın ücretsiz yaptığı Allaha itaatidir Allahın kaynaklarıyla silah Allah için üretilmeli ve bu yalnız ümmeti yapılmalıdır Esas hainlik Allahın düşmanlarına silah satışı olmaktadır Hindistana savaş gemisi filosu ihalesi alındı Hindistan Allah tarafından savaşılması emrolunun müşrikler kafirler sınıfındadır. Onlar müslüman kardeşlerimizi katlediyor yada katlecek. Savaş ticaret konusu değildir Savaş Allah için yapılabilir Yanlış savaş dinden çıkarır
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23