Milföy hamurundan baklava nasıl yapılır? Milföy hamurundan baklava tarifi
Milföy hamurundan baklava nasıl yapılır? Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden baklavaya kim 'hayır' diyebilir. Pek çok kişi "Pratik baklava nasıl yapılır?" , "En pratik baklava hangi hamurdan yapılır?" , "Milföy hamurundan baklava olur mu?" sorularının cevabını araştırıyor. İşte, milföy hamurundan baklava tarifi.
Milföy hamurundan baklava nasıl yapılır? Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden baklavaya kim 'hayır' diyebilir. Pek çok kişi "Pratik baklava nasıl yapılır?" , "En pratik baklava hangi hamurdan yapılır?" , "Milföy hamurundan baklava olur mu?" sorularının cevabını araştırıyor. İşte, milföy hamurundan baklava tarifi.
Milföy hamurundan baklava tarifi
Malzemeler:
- 4 yaprak milföy hamuru
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 100 gram tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
- 1. 5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Bir kaç damla limon suyu
Şerbeti için, şeker ve suyu uygun bir tencereye alın ve 10- 15 dakika kaynatın.
Ocaktan almadan önce limon suyunu koyun. Milföy hamurunuzu buzluktan çıkarın ve 10 dakika kadar yumuşaması için dışarıda biraz bekletin.
Daha sonra nişasta ile çok az açın. Uygun bir tepsiye 2 tane milföyü yan yana olacak şekilde yerleştirin.
Üstüne cevizi serpin. Kalan 2 milföy hamurunu cevizlerin üzerine kapatın ve tatlınızı kare kare dilimleyin.
Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı gezdirin.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 40- 50 dakika pişirin.
Ilımış olan baklavanın üzerine şerbeti kepçe yardımıyla gezdirin.
Baklavanın şerbetini çekmesi için 2-3 saat kadar bekleyin.
Afiyet olsun.