• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merkez Bankası'nda devir teslim

Yeniakit Publisher
2016-04-19 21:00:00 -
Merkez Bankası'nda devir teslim

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, yeni görevini Erdem Başçı'dan devraldı.

Ankara'da, Merkez Bankası'nda devir teslim töreni düzenledi.

Törende konuşan eski başkan Erdem Başçı, 'Merkez Bankası'nda son beş yılı başkanlık makamında olmak üzere, 12 yılı aşkın süre görev yaptım. Bugün bu önemli görevi gönül rahatlığı ile Sayın Murat Çetinkaya'ya devrediyorum.

Bundan büyük mutluluk duyuyorum çünkü bu işi devir teslim ile başlatıp devir teslim töreniyle bırakan ilk başkanım. Geçen 12 yıllık süreçte, sıradışı zorlukların yanı sıra önemli gelişmelere de şahit oldu. Türk Lirası'ndan altı sıfır atıldı, TL'nin yeni simgesi belirlendi.' dedi.

ŞEFFAF VE ÖNGÖRÜLEBİLİR POLİTİKALAR

Erdem Başçı'dan sonra kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, 'Şeffaf ve öngörülebilir politikalar izleyeceğiz' dedi.

İLK "ÇETİN" SINAV

Çetinkaya, ilk faiz sınavını 20 Nisan'da düzenlenecek TCMB Para Politikası Kurulu'nda (PPK) verecek. İki yıllık gösterge tahvilin faizi yüzde 9.32 ile bir yılın en düşük seviyesine gerilemesi ve piyasadaki beklentiler doğrultusunda Çetinkaya'nın faizde indirime gitmesi bekleniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23