• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merkel Yunanistan'ı 'yedirmeyiz' diyor

Yeniakit Publisher
2020-08-20 23:28:00 - 2020-08-20 23:28:43
Merkel Yunanistan'ı 'yedirmeyiz' diyor

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron Doğu Akdeniz’de gerginliğe değil istikrara ihtiyaç duyulduğunu açıkladılar. Merkel üstü kapalı olarak Türkiye'ye, "AB’ye üye devletlerin egemenliğine yönelik saldırıların kabul edemeyiz" diyerek Yunanistan'a sahip çıktı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Fransa’nın güneyindeki Bregançon Kalesi’nde yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmede, Çin, ABD, Rusya ve Türkiye ile ilişkilerin ele alındığını ve Avrupa Birliği’nin (AB) jeopolitik bir aktör olarak ortaya çıkması gerektiği üzerine konuştuklarını belirten Merkel, "Avrupa tek sesle konuşursa güçlü olur." yorumunda oldu.

Şansolye Merkel, Akdeniz’in doğusundaki durumun çok önemli olduğunu belirterek, "Avrupa'nın orada gerginliğe değil istikrara ihtiyacımız var. Orada kritik bir durum var." yorumunda bulundu.

Angela Merkel, AB’ye üye devletlerin egemenliğine yönelik saldırıların kabul edilemeyeceğini açıkladı.

Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandırarak değil, konuşarak sorunların çözümünden yana olduklarını ifade eden Merkel, "Bu tüm taraflar için geçerli." dedi.

Merkel, Türkiye ile Yunanistan arasında diyaloğun oluşması için çalıştıklarını açıkladı.

Macron'dan hukuk vurgusu

Doğu Akdeniz'de egemenliğin korunması gerektiğini belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, AB üyesi Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Macron, Akdeniz bölgesinin istikrara kavuşması gerektiğini ve bu konuda Berlin ve Paris’in hemfikir olduğunu söyledi.

Macron, Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuku koruma iradesine sahip olduklarını vurguladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vahap Kalyoncu

Ab nin art niyetli olduğu rum kesimini ab ye almakla zaten belli oldu .Adaletten bshsetmeleri çok komik doğrusu.

kubilay.

Yunanistanın ve İsrailin yanında,A.B.D.ve Avrupa var.Onlar olduğu müddetçe bu şımarıklıkları devam eder.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23